Οικονομία

Άδωνις Γεωργιάδης: «Σε λίγα χρόνια, η Αναπτυξιακή Τράπεζα θα μοχλεύει κεφάλαια δισεκατομμυρίων ευρώ»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Σε λίγα χρόνια, η Αναπτυξιακή Τράπεζα θα μοχλεύει κεφάλαια δισεκατομμυρίων ευρώ»
Άδωνις Γεωργιάδης: Η τοποθέτηση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τη δυνατότητα που θα έχει σε λίγα χρόνια η Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Άδωνις Γεωργιάδης: O υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων δεν δίστασε να αναφερθεί στη δυναμική την οποία θα αποκτήσει, εν ευθέτω χρόνω η Αναπτυξιακή Τράπεζα, στην ομιλία του στο δείπνο που διοργανώθηκε από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στους κήπους του Κυβερνείου, με αφορμή τη διεξαγωγή της 84ης ΔΕΘ. Ο υπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά ότι σε λίγα χρόνια, η Αναπτυξιακή Τράπεζα θα μπορεί να μοχλεύει κεφάλαια άνω των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία της επιλογής της Pfizer, η οποία θα ιδρύσει κέντρο έρευνας για την τεχνητή νοημοσύνη στη Θεσσαλονίκη.

«Η εταιρεία Pfizer, που έψαχνε σε ποια χώρα της ηπειρωτικής Ευρώπης θα ίδρυε ένα κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης τεχνητής νοημοσύνης, μου ζήτησε ραντεβού. Προ πέντε ημερών ήρθε η απάντηση από τα κεντρικά τους, στις ΗΠΑ, ότι επέλεξαν η Ελλάδα να είναι η χώρα όπου θα ιδρύσουν το κέντρο και έδρα τους η Θεσσαλονίκη. Όταν μια εταιρεία ακουστεί παγκοσμίως ότι επιλέγει τη Θεσσαλονίκη, για να ιδρύσει ένα τέτοιο κέντρο με εξειδικευμένους μηχανικούς ηλεκτρονικών υπολογιστών, αυτό κατά τη γνώμη μου είναι ένα καλό μήνυμα.

Δεν είναι μόνο το οικονομικό σκέλος και το σκέλος της απασχόλησης, 200 θέσεις εργασίας καλά αμειβόμενες, είναι το μήνυμα που εκπέμπεται διεθνώς, ότι η Ελλάδα μπορεί να ανταγωνιστεί τις καλύτερες χώρες και να τις ξεπεράσει» υπογράμμισε ο κ.Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι το επιχειρείν στην Ελλάδα να γίνει ευκολότερο, γιατί ο χρόνος είναι χρήμα και η υφήλιος προχωρά και «δεν μπορούμε εμείς, που έχουμε και υψηλή φορολογία, την οποία προσπαθούμε να μειώσουμε, αλλά παραμένει πολύ υψηλή, να επιβαρύνουμε την οικονομία μας με επιπλέον κόστος γραφειοκρατίας»

Όσο για τη ΔΕΘ, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε τα εξής:

«Η αναγεννητική προσπάθεια της ΔΕΘ, που έγινε τα τελευταία χρόνια και συνεχίζεται με τον ίδιο ρυθμό, αποδίδει καρπούς κι αυτό μας γεμίζει μεγάλη περηφάνια και μας κάνει να τρέχουμε με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα τον σχέδιο της ανάπλασης της ΔΕΘ, διότι οι υπάρχουσες υποδομές έχουν εξαντλήσει τα όριά τους.

Θα τρέξουμε ήδη έχουμε συναντηθεί με διοίκηση ΔΕΘ και θα γίνει ξανά και τα χρηματοδοτικά εργαλεία του υπουργείου Ανάπτυξης θα είναι στη διάθεσή σας, για να χρηματοδοτήσουμε κι εμείς από την πλευρά μας αυτό το έργο, που μας ενδιαφέρει, ενδιαφέρει τον πρωθυπουργό, τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα«.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Διαβάστε Eπίσης