Ελλάδα

Λέρος: Θρίλερ με την απώλεια στρατιωτικού εξοπλισμού – Κανένα ίχνος διάρρηξης – Έρευνες της Αντιτρομοκρατικής

Λέρος: Θρίλερ με την απώλεια στρατιωτικού εξοπλισμού – Κανένα ίχνος διάρρηξης – Έρευνες της Αντιτρομοκρατικής
Μνήμες 2002 όταν στην Κω είχαν χαθεί οπλοπολυβόλα, πιστόλια και τυφέκια και ακόμη δεν έχει εξιχνιαστεί, ξύπνησαν στην Λέρο μετά την απώλεια στρατιωτικού υλικού από τη Ναυτική Βάση.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ με την απώλεια στρατιωτικού εξοπλισμού από τη Ναυτική Βάση στη Λέρο. Μεταξύ του οπλισμού που έκανε φτερά κάτω από τη μύτη του στρατιωτικού προσωπικού, βρίσκονται 2 αντιαρματικά όπλα, αμυντικές χειροβομβίδες, οπλοβομβίδες, αλλά και νάρκες κατά προσωπικού καθώς και μια σειρά άλλων υλικών που έχουν να κάνουν με εκρηκτικές ύλες και τη χρήση τους.

Το κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής που βρίσκεται στη Λέρο ξεκίνησε έρευνες για να λύσει το μυστήριο της κλοπής του στρατιωτικού υλικού έχοντας στρέψει την έρευνά τους κυρίως σε δέκα πρόσωπα που είχαν πρόσβαση και σχετικούς κωδικούς για την είσοδο στην αποθήκη.

Ένα στοιχείο που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο στη συγκέντρωση των κομματιών του παζλ είναι και το γεγονός ότι όλα τα παραπάνω στρατιωτικά υλικά “χάθηκαν” από τις αποθήκες της Λέρου, χωρίς αυτές να έχουν οποιοδήποτε σημάδι διάρρηξης.

Οι αποθήκες στη Λέρο είναι σύγχρονες, λένε αξιωματικοί που τις έχουν ελέγξει και διαθέτουν και κάμερες. Κάποιοι θέλουν να πιστεύουν ότι όλο αυτό μπορεί να αποδειχτεί “λογιστικό λάθος”, αλλά δεν φαίνεται προς το παρόν, αυτή η εκδοχή να έχει πείσει την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, σύμφωνα και με το Militaire.

Το κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής συνεργάζεται με τους ειδικούς του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στις έρευνες, ενώ από τα πρώτα πράγματα που ζήτησαν ήταν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι συγκεκριμένες αποθήκες οπλισμού έχουν σύγχρονα συστήματα ασφαλείας αλλά και κάμερες, ενώ στις πόρτες και τα παράθυρα που ελέγχθησαν δεν βρέθηκαν ίχνη διάρρηξης ή παραβίασης

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΝ, η απώλεια του υλικού διαπιστώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, έπειτα από την πλήρη καταμέτρηση του υλικού για την παράδοση παραλαβή στο νέο υπεύθυνο της αποθήκης.

Αμέσως μετά την διαπίστωση της απώλειας ενημερώθηκε η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και σήμανε συναγερμός. Μέσα σε λίγα λεπτά είχε ζητηθεί οι επιστροφή στην Βάση τις Λέρου «ΥΝΤΕΛ», όλου του προσωπικού που είχε λάβει άδειες, είτε είναι μόνιμο προσωπικό, είτε ναύτες που υπηρετούν την θητεία τους.

Εκτός από το υλικό των καμερών η αντιτρομοκρατική έχει ζητήσει τα στοιχεία όλων των στρατιωτών που υπηρετούν στη Ναυτική Βάση στη Λέρο, ενώ θα εξεταστούν και τα στοιχεία εκείνω που έχουν υπηρετήσει στη συγκεκριμένη βάση και μάλιστα, όπως λένε οι πληροφορίες, σε βάθος δεκαετίας.

Έτσι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ο έλεγχος των προσώπων να επεκταθεί ακόμη και σε ναύτες και αξιωματικούς που έχουν αποστρατευθεί. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι έρευνες διεξάγονται μέσα στο στρατόπεδο και στα πρόσωπα που υπηρετούν, ενώ έρευνες διεξάγονται και σε άλλες αποθήκες του Πολεμικού Ναυτικού σε άλλα νησιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments