Ελλάδα

Φωτιά στη Ζάκυνθο: Εκκενώνονται τα χωριά Κερί και Αγαλάς

Φωτιά στη Ζάκυνθο: Εκκενώνονται τα χωριά Κερί και Αγαλάς
Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 11 το πρωί σε δασική, δύσβατη περιοχή στο χωριό Αγαλάς Ζακύνθου.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει τις εισόδους των δύο χωριών και ενημερώνει τους κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους, ενώ λεωφορεία του ΚΤΕΛ βοηθούν στην υλοποίηση του σχεδίου. Η φωτιά ξεκίνησε από την Λιθάκια αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων εξαπλώθηκε γρήγορα.

Γρήγορα η φωτιά εξαπλώθηκε προς το χωριό Κερί, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φάση υλοποίησης σχέδιο εκκένωσης των δύο χωριών με λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ζακύνθου. Η αστυνομία έχει αποκλείσει τις εισόδους των δύο χωριών και ενημερώνει τους κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους. Σαν τόπος συγκέντρωσης των κατοίκων έχει οριστεί η λίμνη Κεριού.

Νωρίτερα, είχαν εκκενωθεί σπίτια και ξενοδοχείο στο Κερί, όταν με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των υπευθύνων Πολιτικής Προστασίας, τρία λεωφορεία ΚΤΕΛ Ζακύνθου παρέλαβαν 120 άτομα περίπου, που διέμεναν στο ξενοδοχείο, και τα μεταφέρουν σε άλλο ξενοδοχείο της επιχείρησης στην περιοχή του Καλαμακίου.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στη Ζάκυνθο είναι 37 πυροσβέστες, 15 οχήματα, 1ομάδα πεζοπόρου, 5 Α/Φ, 2 Ε/Π και 2 PZL. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες της περιφέρειας και του ΟΤΑ. Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι έφτασαν και ενισχύσεις με οχήματα από τη Δυτική Ελλάδα που έφτασαν στο νησί από την Κυλλήνη.

Την ίδια ώρα από αέρος επιχειρούν δύο καναντέρ, δύο ελικόπτερα και τέσσερα πετζετέλ ενώ αναμένονται και επιπλέον εναέρια μέση.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου και οι υπεθύνοι πολιτικής προστασίας, έπειτα και από συνεννόηση με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, διέταξαν προληπτικά την εκκένωση των πρώτων σπιτιών του χωριού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments