Τεχνολογία

Απάτη με πακέτα κινητής τηλεφωνίας

Απάτη με πακέτα κινητής τηλεφωνίας
Απάτη στο διαδίκτυο: Έγκαιρη η παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος ημεδαπού.

Απάτη στο διαδίκτυο: Η καταγγελία ενός πολίτη οδήγησε τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο να εξιχνιάσει υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου. Συγκεκριμένα, ένας άγνωστος χρήστης είχε “ανεβάσει” στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα σε ιστοσελίδα αγοραπωλησιών αγγελία πώλησης φοιτητικών πακέτων σύνδεσης (κάρτες sim) έναντι συμφέρουσας τιμής. Ο εν λόγω πολίτης είχε έρθει σε επικοινωνία με τον πωλητή και -για τους σκοπούς της έρευνας- αποφάσισαν να αγοράσουν ένα από τα πακέτα.

Το ποσό που αντιστοιχούσε στο εν λόγω πακέτο κατατέθηκε στο τραπεζικό ίδρυμα που υποδείχθηκε από τον πωλητή, ωστόσο τα προϊόντα δεν έφτασαν ποτέ στα χέρια του αγοραστή. Τα καταγγελλόμενα τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Έπειτα, ακολούθησε η διενέργεια  αλληλογραφία ςμε την αρμόδια εταιρεία παροχής υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης, με ημεδαπούς παρόχους υπηρεσιών τηλεφωνίας και διαδικτύου καθώς και το αρμόδιο τραπεζικό ίδρυμα πραγματοποίησης των συναλλαγών.

Από την επακόλουθη ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και των λοιπών δεδομένων που προέκυψαν αλλά και από περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, προέκυψε η εμπλοκή του ημεδαπού στη συγκεκριμένη υπόθεση καθώς και σε ακόμη δύο περιπτώσεις απάτης, με παρόμοια μέθοδο και τρόπο δράσης.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του ημεδαπού και σε άλλες ομοειδείς – συναφείς πράξεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments