Άποψη

Μήνυμα συναίνεσης από τον Μητσοτάκη: Εγώ δεν στέλνω τους πολιτικούς μου αντιπάλους στα δικαστήρια

Μήνυμα συναίνεσης από τον Μητσοτάκη: Εγώ δεν στέλνω τους πολιτικούς μου αντιπάλους στα δικαστήρια
Ο Σπύρος Γκουτζάνης καταγράφει, μέσα από το blog του στο Pagenews.gr, το μήνυμα συναίνεσης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος επιβεβαιώνει ότι πρόθεσή του είναι να κινηθεί σε ήπιους πολιτικούς τόνους και κυρίως δίχως ρεβανσισμούς έναντι του πολιτικού του αντιπάλου.

Με μία στάση που δίνει μήνυμα πολιτικής συναίνεσης αλλά ενδεχομένως προκαλέσει εσωκομματικούς κραδασμούς απάντησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο ερώτημα των ημερών για το τι θα πράξει μετά την διαβίβαση του φακέλου για την πραγματική ή δήθεν “σκευωρία για τα πολιτικά πρόσωπα” περί το σκάνδαλο Novartis.

Εγώ δεν στέλνω τους πολιτικούς μου αντιπάλους στα δικαστήρια”, ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την διαβίβαση του φακέλλου στην Βουλή την Δευτέρα. Την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής επιδιώκει ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς ο οποίος και κατέθεσε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου την περασμένη εβδομάδα, κατονομάζοντας τον Αλέξη Τσίπρα και τον “Ρασπούτιν”, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ότι παρενέβαιναν και χειραγωγούσαν την Δικαιοσύνη προκειμένου να παραπέμψει τα πολιτικά πρόσωπα για την υπόθεση της Novartis.

Με την διαρροή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάζει τέλος στην σχετική φιλολογία που έχει αναπτυχθεί και επιβεβαιώνει ότι πρόθεσή του είναι να κινηθεί σε ήπιους πολιτικούς τόνους και κυρίως δίχως ρεβανσισμούς έναντι του πολιτικού του αντιπάλου. Παράλληλα υπογραμμίζει και τη διαφορά του από τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος, όπως αναφέρουν κομματικές πηγές, “δεν δίστασε να παραπέμψει με το ερώτημα για σύσταση εξεταστικής, δέκα πολιτικά πρόσωπα εκ των οποίων τρεις πρώην πρωθυπουργοί, προκειμένου να εξυπηρετήσει πολιτικές σκοπιμότητες”.

Είναι βέβαιο ότι η στάση αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα αρέσει στον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος έχει δηλώσει ότι “θα τους πάω μέχρι τέλους” και ότι πρέπει να τελειώνουμε οριστικά με την Αριστερά. Ένα ερώτημα από εδώ και στο εξής είναι εάν ο κ. Σαμαράς θα επιδιώξει την συγκέντρωση των 30 υπογραφών από βουλευτές προκειμένου να υποβληθεί η πρόταση για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Κάτι τέτοιο θα δώσει μεν συνέχεια στην υπόθεση αλλά η τελική απόφαση θα ανήκει πάντα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πιο εύκολη είναι η απάντηση στο ερώτημα για το αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει εξεταστική για το πρώτο εξάμηνο του 2015, που του ζητούν “οι ταλιμπάν” του κόμματός του προκειμένου να έχει υπό διαρκή δίωξη τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Γιάνη Βαρουφάκη. Επ’ αυτού το κυβερνητικό επιτελείο λέει ότι η υπόθεση έχει ούτως ή άλλως παραγραφεί και δεν έχει νόημα η αναζήτηση ευθυνών.

Με την στάση του αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να απογοητεύει το “αντιΣΥΡΙΖΑ” κοινό, ωστόσο δίνει το σήμα ότι κοιτάζει μπροστά ακόμη κι αν αυτό έχει κόστος και εσωκομματική κριτική. Καθώς Μητσοτάκης και Τσίπρας δείχνουν να βαδίζουν στο μονοπάτι της συναίνεσης μένει να φανεί εάν αυτό κορυφωθεί σε συμβολικό επίπεδο με την επιλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Θα είναι η πλήρης απογοήτευση του Αντώνη Σαμαρά. Πάντως την ώρα που ο Μεσσήνιος πολιτικός ετοίμαζε τις βαλίτσες του για τις Βρυξέλλες, είχε ήδη κλείσει ότι ο επόμενος επίτροπος της χώρας στην Κομισιόν θα ήταν ο Μαργαρίτης Σχοινάς, οποίος άλλωστε έγινε και αντιπρόεδρος της Κομισιόν. Μετά την εξέλιξη για την εξεταστική επιτροπή, εάν δεν υπάρξει και πρόταση για Προεδρία της Δημοκρατίας, τότε αντί για συνολική δικαίωση θα είναι συνολική απαξίωση από τον νυν πρωθυπουργό ο οποίος όπως έχει πει “δεν ξεχνά τι έγινε το 1993”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments