Ελλάδα

Παύλος Φύσσας: Έξι χρόνια «σιγά μην φοβηθώ»

Παύλος Φύσσας: Έξι χρόνια «σιγά μην φοβηθώ»
Όλα τα γεγονότα από την αιματηρή νύχτα δολοφονίας του Παύλου Φύσσα μέχρι και σήμερα που μας συγκλόνισαν.

Παύλος Φύσσας: Ημέρα μνήμης η σημερινή καθώς συμπληρώνονται έξι χρόνια από την ημέρα που ο Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά στο Κερατσίνι. Την ίδια περίοδο μάλιστα που η δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς, με τις καταθέσεις των μαρτύρων. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει αυτή τη νύχτα που καθόρισε πόσο ναζιστική είναι η Χρυσή Αυγή.

Η ζωή του Παύλου Φύσσα

Ο Παύλος Φύσσας ήταν καλλιτέχνης της ραπ μουσικής. Πριν ασχοληθεί πιο ενεργά με τη μουσική δούλευε στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος όπου εργάζονταν και ο πατέρας του. Από τα 18 του χρόνια γνωρίστηκε με μέλη της Freestyle Productions, εταιρεία παραγωγής μουσικής low bap με έδρα στο Πέραμα.  Το καλλιτεχνικό του όνομα ήταν Killah Past – δολοφόνος του παρελθόντος, και το πήρε όταν αποχώρησε από τη συγκεκριμένη εταιρεία, χωρίς όμως να χάσει τις μουσικές γνωριμίες του ακόμα και μέχρι τη δολοφονία του. Ο Παύλος είχε συμμετάσχει σε αρκετές δισκογραφικές συλλογές και είχε κάνει αρκετές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα. Ένα από τα πιο γνωστά του τραγούδια ήταν το “σιγά μην φοβηθώ”.

Είχε συνεργαστεί με αρκετούς hip – hop καλλιτέχνες  όπως ο Δημήτρης Μέντζελος των Ημισκούμπρια όπου και μαζί δημιούργησαν βίντεο με τίτλο «κρίση». Τον Φεβρουάριο του 2012 είχε εμφανιστεί και σε τηλεοπτική εκπομπή για μια μουσική εκδήλωση. Μέσα από τους στίχου των τραγουδιών του μιλούσε και εκφράζονταν για τη στάση ζωής του, τους πρόσφυγες, τους μετανάστες και τη βία του κατεστημένου, για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου αλλά και του Κάρλο Τζουλιάνι διαδηλωτή στη Γένοβα το 2001. Ο Φύσσας δεν ανήκε σε καμία πολιτική παράταξη, κάτι που είχε δηλώσει και ο πατέρας του σε τηλεοπτικές εμφανίσεις του για να αποφύγει την πολιτική εκμετάλλευση.

Η δολοφονία του

Στις 17 Σεπτεμβρίου 2013, ο Παύλος Φύσσας μαζί με τη σύντροφό του βγήκε βόλτα σε καφετέρια στο Κερατσίνι προκειμένου να παρακολουθήσει αγώνα ποδοσφαίρου. Στην καφετέρια βρίσκονταν άλλα 8-10 άτομα που παρακολουθούσαν και εκείνοι τον αγώνα αλλά και μια παρέα 2- 3 ανθρώπων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης τα πνεύματα άναψαν ανάμεσα στις δύο παρέες, η δεύτερη παρέα ξεκίνησε να καλεί ενισχύσεις. Μέλος της δεύτερης παρέας ήταν ο Ιωάννης Άγγος, υπεύθυνος ασφαλείας της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, ο οποίος κάλεσε άμεσα τον ανώτερό του, τον Καζαντζόγλου και του γνωστοποίησε την παρουσία του Παύλου Φύσσα. Σύμφωνα με τον πυρηνάρχη Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Πατέλη, ο Καζαντζόγλου του τηλεφώνησε λίγα λεπτά αργότερα. Κοντά στις 23:30 ο Πατέλης έστειλε μήνυμα στα κινητά χρυσαυγιτών: «Όλοι τώρα τοπική. Όσοι είσαστε κοντά. Δεν θα περιμένουμε μακρινούς. Τώρα».

Ο Πατέλης μέσα 20 λεπτά επικοινώνησε τηλεφωνικά επτά φορές με τον βουλευτή Γιάννη Λαγό. Να σημειωθεί ότι ο Πατέλης σε ομιλία του το 2012 είχε ενημερώσει  ότι μόνο με εντολή του Γιάννη Λαγού θα στείλει μαζικά μηνύματα για τη συγκέντρωση χρυσαυγιτών που θα «καθαρίσουν» το πανηγύρι στην Παναγίτσα της Νίκαιας, τονίζοντας τότε ότι «δε θα μείνει τίποτα όρθιο. Τίποτα! Ό,τι κινείται, σφάζεται».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας την επόμενη της δολοφονίας, στις 23:57 δέχτηκε κλήση με αναφορές για μια ομάδα 50 ατόμων που είχε συγκεντρωθεί στη συμβολή των οδών Ιφιγένειας και της λεωφόρου Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι και είχαν ως προορισμό την καφετέρια το «κοράλι» που βρίσκονταν ο Παύλος Φύσσας. Τότε η αστυνομία έστειλε μια ομάδα 8 αστυνομικών της ΔΙΑΣ. Όταν έφτασαν στο σημείο υπήρχαν τουλάχιστον 30 άτομα.

Ο αστυνομικός που ηγούνταν της ομάδας έστειλε σήμα στα κεντρικά λέγοντας ότι βρίσκονταν εκεί τουλάχιστον 20 άτομα της Χρυσής Αυγής, επίσης ανέφερε ότι υπήρξε κόντρα με άτομα αγνώστου χώρου και διέκρινε σιδερογροθιές και ρόπαλα. Σε επόμενη του αναφορά είπε ότι έβλεπε άτομα της Χρυσής Αυγής να κυνηγούν άλλα άτομα στην Παναγή Τσαλδάρη. Σύμφωνα με την Αστυνομία μερικοί από τους χρυσαυγίτες  έτρεχαν προς την Τσαλδάρη και εκεί είχαν συγκεντρωθεί περίπου 60 άτομα. Στο σημείο οι αστυνομικοί είδαν τον Παύλο Φύσσα μέσα στο αίματα και με τραύματα στο στήθος από μαχαίρι.

Όσο ακόμα μπορούσε να μιλήσει υπέδειξε τον Ρουπακιά ως δράστη της επίθεσης, το οποίο και άμεσα συνέλαβαν. Το μαχαίρι βρέθηκε κοντά στο αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με τα στοιχεία ο Ρουπακιάς δεν βρίσκονταν στο σημείο αλλά ειδοποιήθηκε για να μεταβεί. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που πραγματοποίησε τη νεκροτομή, ο δολοφόνος μαχαίρωσε τον Φύσσα μία φορά στον μηρό και μετά δύο στον θώρακα. Ο Παύλος έφερε τραύματα σε δύο ζωτικά όργανα, τον αριστερό πνεύμονα και την καρδιά.

Ο Φύσσας μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας αλλά τα τραύματα ήταν βαριά και είχε χαθεί η μάχη. Όσο ο Ρουπακιάς ήταν κρατούμενος επικοινώνησε με τον Γιώργο Πατέλη, ο οποίος στη συνέχεια ενημέρωσε και τον Γιάννη Λαγό. Έπειτα και συγκεκριμένα στις 00:37 ο Νίκος Μιχαλολιάκος έστειλε μήνυμα στο Λαγό ο οποίος κάλεσε τον Μιχαλοκιάκο και στη συνέχεια τον Πατέλη, ο οποίος και επικοινώνησε με τον Ρουπακιά ακόμα 3 φορές. Φίλος του Μιχαλολιάκου στις 00:39 του έστειλε το συγκεκριμένο μήνυμα: «Γουστάρω, γουστάρω, γουστάρω ΧΑ ελληνικό Σεπτέμβριο!!!».

Ποιος είναι δολοφόνος του

Ο Γιώργος Ρουπακιάς γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε μαζί με την ετεροθαλή αδερφή του και τη γιαγιά του, οι γονείς του ήταν μετανάστες Στη Γερμανία. Ο Ρουπακιάς δεν σπούδασε και δεν έχει κάποια ιδιαίτερη μόρφωση. Δούλευε σε μαγαζί φίλου του στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου σε βαριές δουλειές. Λίγο πριν σκοτώσει τον Φύσα εργάζονταν σε πρατήριο υγρών καυσίμων από το οποίο και απολύθηκε.

Τότε στην απολογία του δήλωσε ότι είχε χαλαρή σχέση με τη Χρυσή Αυγή και η πρώτη του επαφή με το κόμμα ήταν τον Οκτώβριο του 2012, είπε επίσης ότι δεν ήταν μέλος της και δεν είχε αντιληφθεί ότι κινούνταν σε μια ναζιστική γραμμή. Ισχυρίστηκε ακόμα ότι ήταν οργανωμένος στην ΚΝΕ από τα 13 ως τα 17 του χρόνια. Από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τον Ρουπακιά.

Οι έρευνες όμως απέδειξαν ότι είχε πολύ στενή σχέση με τα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Τον Ιούλιο του 2012 ο Ρουπακιάς φαίνεται σε βίντεο του κόμματος δίπλα σε ομάδα χρυσαυγιτών με επικεφαλής τον Ηλία Παναγιώταρο. Σε έφοδο του ΣΔΟΕ στο σπίτι της λογίστριας της Χρυσής Αυγής  αποκαλύφθηκε ότι ο Ρουπακιάς ήταν αναπληρωτής οικονομικός υπεύθυνος της τοπικής Νίκαιας δίπλα στον Γιώργο Πατέλη. Στέλεχος  της οργάνωσης είχε αποκαλύψει τότε ότι ο Ρουπακιάς λάμβανε 600 ευρώ από τη Χρυσή Αυγή. Ακόμα μια φορά, τον Ιούνιο του 2013 ο Ρουπακιάς μαζί με 50 χρυσαυγίτες έφυγαν από τη Νίκαια για την τοπική στη Σπάρτη,  όπου και εκφώνησε ομιλία. άλλη περίπτωση που ο Ρουπακιάς αποδεικνύεται ότι ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής είναι όταν βρέθηκε σε μία νυχτερινή ορκωμοσία νέων μελών, στην οποία και χαιρετούσε ναζιστικά.

Η προφυλάκιση του Ρουπακιά και ο κατ’ οίκον περιορισμός αργότερα

Μετά τη δολοφονία ο Ρουπακιάς εξετάστηκε από ιατροδικαστή για να διαπιστωθεί αν υπήρξε πάλη με τον Φύσσα. Η εξέταση έδειξε ότι δεν υπήρξαν κακώσεις, αμυχές, μώλωπες ή εκχυμώσεις, ενώ οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι δεν ήταν υπό την επήρεια μέθης ή ουσιών. Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου το 2013 ο Ρουπακιάς κρίθηκε προφυλακιστέος και κρατούνταν στη ΓΑΔΑ. Έπειτα μεταφέρθηκε στις φυλακές  Μαλανδρίνου. Το Μάρτιο όμως του 2016 αποφυλακίστηκε και βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό με 24ωρη αστυνομική φύλαξη έως και σήμερα. Η παρέλευση του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης ήταν από καιρό το «αγκάθι» στην υπόθεση Ρουπακιά. Οι δικαστικοί λειτουργοί είχαν προειδοποιήσει ότι αν δεν τρέξουν γρήγορα την υπόθεση τότε ο Ρουπακιάς θα αποφυλακιστεί.

«Απλή ανθρωποκτονία»

Στις 18 Ιουλίου το 2019 ο Ρουπακιάς στην απολογία του στο Εφετείο σόκαρε το κοινό και  χωρίς να έχει μετανιώσει για την ειδεχθή πράξη του δήλωσε πως ήταν μια «απλή ανθρωποκτονία» σοκάροντας τους δικαστικούς λειτουργούς. Η δίκη έχει ήδη συμπληρώσει τρία και πλέον χρόνια, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2013, όπου και κινήθηκαν οι ποινικές διώξεις κατά στελεχών και μελών της ΧΑ μεταξύ των οποίων και όλης της κοινοβουλευτικής ομάδας, έχουν περάσει σχεδόν έξι χρόνια.

Ολόκληρη η απολογία του

«Ήταν ο Φύσσας με καμία εικοσαριά άτομα. Έκοψαν μετά οι μηχανές, έκοψα κι εγώ και κοιταχτήκαμε με τον Φύσσα και μου φώναξε: «Γ..το σπίτι σου». Ήταν μικρό το στενό, έκοψαν οι μηχανές, έκοψα κι εγώ. Δεν του απάντησα και άνοιξα την πόρτα για να κατέβω. Εκείνη τη στιγμή έρχεται ένας της ομάδας ΔΙΑΣ και μου χτυπάει το καπό και μου λέει «έλα, έλα», σαν να μου λέει «φύγε». Έφυγα πήγα λίγο πιο κάτω και άφησα το αυτοκίνητο, αλλά ήταν το μισό απ′ έξω. Βλέπω στο αντίθετο ρεύμα της Παναγή Τσαλδάρη μια θέση. Περίμενα να περάσουν 2 αυτοκίνητα και πήγα στο αντίθετο ρεύμα για να μπω να παρκάρω».

Πρόεδρος (Π): Οι αστυνομικοί είπαν ότι υπήρχαν άνθρωποι με κοντάρια και λοστούς.

Κατηγορούμενος (Κ): Δεν υπήρχε τέτοιο πράγμα

Π: Γιατί να το πουν αυτό οι αστυνομικοί;

Κ: Δεν ξέρω, αλλά δεν ήταν λογικό.

Π: Άρα είναι αναληθής αναφορά των αστυνομικών;

Κ: Έχει κάνει πολλές αναληθείς αναφορές η αστυνομία. Το ξέρετε.

Όπως είπε ο Ρουπακιάς: «Μόλις άφησα το αυτοκίνητο βλέπω στο δρόμο τον Φύσσα με 3-4 άτομα ακόμα. Είναι 2-3 μέτρα πιο πίσω του τα άτομα. Είναι μια παρέα. Φωνές άκουγα αλλά δεν ξέρω από που. Διασταυρώθηκαν τα βλέμματα μας. Είχαμε απόσταση 4 μέτρα. Έγιναν όλα σε δευτερόλεπτα. Μάλλον με θυμήθηκε και μου λέει «τι είναι ρε;» κι έρχεται κατά πάνω μου. Ανοίγω την πόρτα του αυτοκινήτου, τράβηξα χειρόφρενο και τράβηξα ένα πτυσσόμενο μαχαίρι που είχα..»

Π: Μισό λεπτό. Γιατί πήρατε μαχαίρι; Ήσασταν στο αμάξι.

Κ: Τι να έκανα; Να έκλεινα τις ασφάλειες; Είχα ανοιχτά παράθυρα.

Π: Σήμερα αυτό θα κάνατε;

Κ: Ε, τι θα έκανα;

Π:Είχατε την ευχέρεια να φύγετε. Όπου σας βγάλει ο δρόμος

Κ: Πως να φύγω; Είχε κίνηση.

Π: Να κλείσετε ασφάλειες και παράθυρα. Κρατούσε μαχαίρι ή κάτι;

Κ: Όχι δεν κρατούσε. Αλλά ήταν ένα δευτερόλεπτο μακριά και είχε και 3-4 άτομα μαζί.

Π: Εσείς πήγατε να βοηθήσετε κάποιον στο Κερατσίνι υποτίθεται. Γιατί σταματήσατε εκεί; Μήπως ο προορισμός σας ήταν ο Φύσσας εξ ου και σταματήσατε εκεί;</st

Κ: Όχι, δεν τον ήξερα. Ήξερα ότι θα τους κυνηγήσουν; Ότι θα πέσω πάνω του την ώρα που παρκάρω; Αυτός σκέφτηκε προφανώς ότι πάμε να τον κυκλώσουμε, όχι ότι εγώ πάω να παρκάρω. Υπέθεσα ότι τους κυνήγησαν οι Χρυσαυγίτες και όταν με είδε μπροστά του σκέφτηκε ότι πάμε να τους κυκλώσουμε.

Στην συνέχεια ο Ρουπακιάς περιέγραψε τα κρίσιμα δευτερόλεπτα: «Στο αυτοκίνητο είχα ένα μαχαίρι. Και άνοιξα την πόρτα. Αν δεν είχα το μαχαίρι θα άνοιγα να φύγω πεζός. Θα ήταν η τελευταία λύση γιατί θα με έφταναν. Είχα το μαχαίρι. Βγαίνω έξω, κάνω ένα βήμα στο πεζοδρόμιο κι αρχίζει ο Φύσσας να με χτυπάει με γροθιές στο κεφάλι. Κρατώντας το μαχαίρι έκανα τα χέρια μου προς τα πάνω για να προστατευθώ. Ήταν πιο ψηλός από εμένα. Τα σήκωσα για να προστατέψω το κεφάλι μου. Του έριξα με το μαχαίρι στα πόδια για να κάνει πίσω. Όπως πήγα για τη δεύτερη είχε σκύψει και τον πέτυχα στην καρδιά.

Π: Ο Ιατροδικαστής βρήκε σε εσάς χτυπήματα; Έχετε δει την έκθεση;

Κ: Έχω μαλακό τριχωτό κεφαλής και μου βρήκε κάποιες εκδορές. Στην έκθεση δεν αναφέρεται τίποτα.

Π: Η διαφορά ύψους με τον Φύσσα ποια ήταν;

Κ: Ένα κεφάλι περίπου…

Π: Την πρώτη φορά που τον χτυπήσατε;

Κ: Στο πόδι..

Π: Όταν σκοπός κάποιου δεν είναι να σκοτώσει, επιλέγει μέρη που δεν είναι ζωτικά και τον αποδυναμώνει. Η συνέχεια γιατί χρειαζόταν;

Κ: Δεν έχω εμπειρία από τέτοια, δεν έχω απασχολήσει ποτέ εγώ. Ούτε στο γήπεδο ούτε πουθενά. Το μόνο που θέλεις εκείνη την ώρα είναι να φύγεις από το χέρια του.

Π: Τα χέρια ενός ανθρώπου που σύμφωνα με τον ιατροδικαστή δεν σας έχει καταφέρει πλήγμα.

Κ: Ούτε να τον τραυματίσω ήθελα.

Π: Βρέθηκαν χτυπήματα στον θώρακα και στην καρδιά

Κ: Όταν σε βαράει ο άλλος κι είσαι σκυμμένος, πάνω στην ταραχή και την τρέλα δεν καταλαβαίνεις. Την ώρα που τρως ξύλο…

Π: Ναι που ξύλο βέβαια δεν προκύπτει

Κ: Έχει γίνει μια απλή ανθρωποκτονία και… το πήγαν πολιτικά και το έκαναν…

Π: Δεν μπορείτε ποτέ να λέτε απλή άνθρωποκτονία είναι ασέβεια… .

Το φετινό μήνυμα της οικογένειας του Παύλου Φύσσα:

“Μετράμε τον 6ο Σεπτέμβρη χωρίς τον Παύλο και όλα αυτά τα χρόνια δίνουμε ο καθένας μας τις προσωπικές του μάχες αλλά και όλοι μαζί, προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη, όχι μόνο μέσα στην δικαστική αίθουσα, όπου η δίκη κατά των δολοφόνων της ΧΑ βαίνει προς τον πέμπτο χρόνο της, αλλά και στην κοινωνία. Όλα αυτά τα χρόνια, λοιπόν, η προσπάθεια των αντιφασιστών οδήγησε στην – σε μεγάλο βαθμό – κοινωνική απομόνωση του ναζιστικού μορφώματος, αρχικά με το σταδιακό κλείσιμο των γραφείων του ανά την Ελλάδα και στη συνέχεια με τον εκλογικό του αποκλεισμό από το κοινοβούλιο, αλλά και την έγερση του ενδιαφέροντος του κόσμου για τις εξελίξεις στην δίκη.

Η τεράστια προσπάθεια για ενημέρωση που καταβλήθηκε, και παρά τον αρχικό αποκλεισμό από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, οδήγησε τελικά αρκετά χρόνια μετά την έναρξη της δίκης σε προβολή της από μεγάλο μέρος αυτών, προσπάθεια που θα συνεχιστεί μέχρι και την έκδοση της απόφασης, καθώς ήδη βρισκόμαστε στο στάδιο των απολογιών και ουσιαστικά στην τελική ευθεία για το αποτέλεσμα, το οποίο για εμάς είναι μονόδρομος: συνολική καταδίκη των κατηγορουμένων, συνολική καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης.

Η επιθυμία αυτή, δική μας αλλά και της κοινωνίας, που ερείδεται όχι απλά στο κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά στο πραγματικό γεγονός της επί 30 έτη ανεξέλεγκτης δράσης της νεοναζιστικής οργάνωσης, που δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη, γίνεται να καταστεί σαφής τόσο με την παρουσία όλων μας στη δίκη, που συνεχίζεται και πάλι από τις 9/9, όσο και με την στήριξη αντιφασιστικών δράσεων. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, της συλλογικής και πολυεπίπεδης προσπάθειας για την όσο το δυνατόν συνολικότερη εξάλειψη του φασιστικού φαινομένου, εντάσσονται και οι φετινές μας δράσεις και εκδηλώσεις για τον Αντιφασιστικό Σεπτέμβρη, έναν Σεπτέμβρη που δεν στοχεύει απλά να τιμήσει την μνήμη του Παύλου, αλλά και να δώσει το σαφές μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί ξανά κανένας ελεύθερος άνθρωπος από χέρι ναζί.

Μέσα από δράσεις πολιτικής αλλά και πολιτισμού, στόχος μας είναι να ενημερωθεί και να συμμετάσχει τόσο η νεολαία (Street art και εκδήλωση με μαθητικά – νεανικά συγκροτήματα) όσο και η υπόλοιπη κοινωνία στην προσπάθεια μας να υψώσουμε τείχη αντίστασης στο δηλητήριο του φασισμού της ΧΑ αλλά και όσων άλλων θιασωτών της ναζιστικής ρητορικής έχουν παρεισφρήσει στο πολιτικό και κοινωνικό προσκήνιο. Έτσι εκδηλώσεις και συζητήσεις λαμβάνουν χώρα κατά το τριήμερο της 13 εως 15 Σεπτεμβρίου στο Εργοστάσιο Καχραμάνογλου στο Κερατσίνι, στις 17 Σεπτεμβρίου θα λάβει χώρα η ετήσια συναυλία στον Πολυχώρο Λιπασμάτων και στις 18 Σεπτεμβρίου στηρίζουμε την πορεία με συμμετοχή οργανώσεων, κοινωνικών χώρων και συλλογικοτήτων από το μνημείο του Παύλου στο Κερατσίνι μέχρι το κέντρο του Πειραιά.

Αναλυτικό πρόγραμμα έχει αναρτηθεί στην σελίδα Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης, ενώ παράλληλα στηρίζουμε και κάθε δράση σε τοπικό επίπεδο από χώρους και συλλογικότητες”.

Οικογένεια Παύλου Φύσσα.

Κερατσίνι, 02.09.2019.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments