Διεθνή

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: “Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για επιχείρηση στα σύνορα με τη Συρία”

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: “Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για επιχείρηση στα σύνορα με τη Συρία”
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Ο Τούρκος πρόεδρος δεν θέλει να έρθει αντιμέτωπος με τις ΗΠΑ, αλλά παράλληλα τονίζει ότι η χώρα του είναι απόλυτα προετοιμασμένη για παν ενδεχόμενο.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: “Εάν χρειαστεί, η Τουρκία είναι πανέτοιμη να αναλάβει δράση στα νότια σύνορά της με τη Συρία“, τόνισε μεταξύ άλλων ενώπιον των τουρκικών ΜΜΕ ο πρόεδρος της χώρας, λίγο πριν από την αναχώρησή του για τις ΗΠΑ. Λίγο πριν από την εμφάνισή του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Ταγίπ Ερντογάν διαβεβαίωσε άπαντες πως: “Οι προετοιμασίες κατά μήκος των συνόρων μας έχουν ολοκληρωθεί. Ίσως προχωρήσουμε σε μονομερείς ενέργειες, εάν οι ΗΠΑ δεν εγκαθιδρύσουν ζώνη ασφαλείας στη Βορειοανατολική Συρία“.

Παράλληλα, ο Ερντογάν δεν δίστασε να εκφράσει την δυσαρέσκειά του για το γεγονός πως: “Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να προμηθεύουν όπλα στους Κούρδους”, αν και όπως είπε χαρακτηριστικά: “Δεν υπάρχει καμία επιθυμία να έρθουμε αντιμέτωποι με τις ΗΠΑ“, ωστόσο συμπλήρωσε, λέγοντας ότι: “Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τη στήριξη που παράσχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε μια τρομοκρατική οργάνωση”.

Πάντως, απειλές “εκτοξεύει” και ο Ντόναλντ Τραμπ, αυτή τη φορά προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, σχετικά με τους τζιχαντιστές. Σε πρόσφατη ομιλία του, απείλησε ότι θα αφήσει στα σύνορα της Ευρώπης τους τζιχαντιστές που κρατούνται από τους συμμάχους του στη Συρία, εάν η Γαλλία, η Γερμανία και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν δεχτούν να επαναπατρίσουν τους υπηκόους τους. «Νίκησα το χαλιφάτο» του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία, είπε ο Τραμπ απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, υποδεχόμενος στο Οβάλ Γραφείο τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον.

«Και τώρα, έχουμε χιλιάδες αιχμαλώτους πολέμου, μαχητές του Ισλαμικού Κράτους», πρόσθεσε, αναφερόμενος στους ξένους μαχητές που αιχμαλωτίστηκαν από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), τον αραβοκουρδικό συνασπισμό στον οποίο βασίστηκε η Ουάσινγκτον για να εκδιώξει τους τζιχαντιστές από τις εκτάσεις που είχαν υπό τον έλεγχό τους στη βορειοανατολική Συρία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments