Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το τετ α τετ με τον Ντόναλντ Τραμπ – Στην ατζέντα οι αμερικανικές επενδύσεις

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το τετ α τετ με τον Ντόναλντ Τραμπ – Στην ατζέντα οι αμερικανικές επενδύσεις
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο ξεκίνημα της συνάντησης θα παραβρίσκονται και οι σύζυγοι των δύο ηγετών, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και Μελάνια Τράμπ.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τους ιστορικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ αναμένεται να επιβεβαιώσουν στις 6:30 το απόγευμα ώρα Νέας Υόρκης (01.30 ώρα Ελλάδας) ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στη συνάντηση που θα έχουν στο περιθώριο της 74ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για το κλίμα που διεξάγεται στις ΗΠΑ. Στο ξεκίνημα της συνάντησης  παρούσες θα είναι και οι σύζυγοι των Κυριάκου Μητσοτάκη και Ντόναλντ Τραμπ, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και Μελάνια Τράμπ.

Τι περιλαμβάνεται στην ατζέντα της συνάντησης:

Στη συνέχεια,  οι δύο ηγέτες θα έχουν τετ-α-τετ όπου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, «θα έχουν την ευκαιρία να επαναβεβαιώσουν τους ιστορικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο χωρών καθώς και να συζητήσουν για τη συνεχιζόμενη διαδικασία εμβάθυνσης των εξαιρετικών διμερών -πολιτικών και οικονομικών- σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ο πρωθυπουργός θα αναδείξει το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και αξιοπιστίας σε μία ευαίσθητη γεωστρατηγική περιοχή.  Επίσης, αναμένεται να συζητηθούν οι γεωπολιτικές και ενεργειακές εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και οι μεταναστευτικές ροές.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «χαιρετίζοντας την ενίσχυση του αμερικανικού ενδιαφέροντος για επενδύσεις στην Ελλάδα, οΈλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στις νέες προοπτικές που ανοίγονται για την ελληνική οικονομία βάζοντας τη χώρα ξανά στο “ραντάρ” και των Αμερικανών επενδυτών».

Άλλωστε η προβολή της εικόνας της Ελλάδας με τη νέα κυβέρνηση, ως χώρας φιλικής στην διεθνή επιχειρηματικότητα και η με αυτοπεποίθηση διατύπωση της άποψης για τα σημαντικά περιφερειακά και διεθνή ζητήματα είναι από τους διακηρυγμένους στόχους του πρωθυπουργού στο ταξίδι του στη Νέα Υόρκη. Στην συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης και η σύζυγός του θα παραβρεθούν στην δεξίωση του Προέδρου των ΗΠΑ στο πλαίσιο της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Την Τετάρτη (25/9) η συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εξαιτίας των τουρκικών προκλήσεων αναμένεται να παρουσιάσει και η αυριανή συνάντηση του Κυριάκου  Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία ορίσθηκε τελικά για τις 16:45  ώρα Ελλάδας. Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τρίτης η τουρκική πλευρά προχώρησε ξανά σε παραβίαση του ελληνικού FIR. Αυτήν τη φορά δύο τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από Καστελόριζο και Ρω, όπου και αναχαιτίστηκαν από τα ελληνικά αεροσκάφη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments