Τεχνολογία

Αυτό το κινητό εκπέμπει τη μεγαλύτερη ακτινοβολία – Νέα λίστα 2019

Αυτό το κινητό εκπέμπει τη μεγαλύτερη ακτινοβολία – Νέα λίστα 2019
Αυτό είναι το κινητό με την μεγαλύτερη ακτινοβολία. Δείτε αναλυτικά την σχετική λίστα.

Τα κινητά έχουν γίνει πλέον προέκταση των χεριών μας. Από τη στιγμή που τα χρησιμοποιούμε με τόση μεγάλη συχνότητα καλό είναι να γνωρίζουμε και τις συνέπειες αυτής της χρήσης. Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα είναι αυτό της ακτινοβολίας. Παρά το γεγονός ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιες είναι οι ακριβείς επιπτώσεις της ακτινοβολίας, τα στοιχεία για κάποιες συσκευές είναι ανησυχητικά.

Το infographic της γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ακτινοθεραπείας, παρουσιάζει λίστα με τα smartphone που εκπέμπουν τη μεγαλύτερη ακτινοβολία αλλά και αυτά με την λιγότερη ακτινοβολία για το 2019. Σύμφωνα με τα κριτήρια το μεγαλύτερο επίπεδο ακτινοβολίας εκπέμπει το Mi A1 από την κινεζική εταιρεία Xiaomi. Άλλη μια συσκευή της Xiaomi βρίσκεται στις πρώτες θέσεις και συγκεκριμένα  στη δεύτερη θέση είναι  το Mi Max 3.

Οι εταιρείες από την Κίνα εκπροσωπούνται σε μεγάλο βαθμό σε αυτόν τον κατάλογο, αντιπροσωπεύοντας 8 από τα κορυφαία 16 ακουστικά. Τα premium κινητά τηλέφωνα της Apple, όπως το iPhone 7 και το iPhone 8, συγκαταλέγονται επίσης στην λίστα, όπως και τα τελευταία κινητά τηλέφωνα Pixel από την Google.

Με βάση τα στοιχεία του γερμανικού οργανισμού ο ιστοτόπος Statista δημιούργησε μια λίστα στα τέλη Αυγούστου του 2019, με τις συσκευές που εκπέμπουν τα μεγαλύτερα ποσά ακτινοβολίας (Watt ανά κιλό βάρους).

Δείτε τις σχετικές λίστες

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments