Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Αντάρτικο 4 βουλευτών του κόμματος για τους υδρογονάνθρακες

ΣΥΡΙΖΑ: Αντάρτικο 4 βουλευτών του κόμματος για τους υδρογονάνθρακες
ΣΥΡΙΖΑ: "Όχι" από Φίλη, Παπαδόπουλο, Ζουράρι και Παπαχριστόπουλο στις συμβάσεις για τους υδρογονάνθρακες.
ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός κομματικής γραμμής κινήθηκαν σήμερα τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο σχέδιο νόμου των συμβάσεων για τους υδρογονάνθρακες. Πρόκειται για τους Νίκο Φίλη, Σάκη Παπαδόπουλο, Θανάση Παπαχριστόπουλο και Κώστα Ζουράρι, οι οποίοι έκαναν το πρώτο αντάρτικο εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ καθώς δεν ακολούθησαν την επίσημη γραμμή του κόμματος και να ψηφίσουν «παρών» . Οι 4 βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαφοροποιήθηκαν ψηφίζοντας «όχι».
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα κατά την συζήτηση των συγκεκριμένων συμβάσεων στην Ολομέλεια, ο κ. Φίλης  από το βήμα της Βουλής είχε ασκήσει έντονη κριτική στην ηγεσία του κόμματος και είχε πει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να ψηφίσει «όχι» και να μην χρησιμοποιήσει ως πρόσχημα την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ για να ψηφίσει «παρών». Κατά του νομοσχεδίου είχε ταχθεί και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Θοδωρής Δρίτσας ο οποίος ζητούσε να αποσυρθούν οι σχετικές συμβάσεις, σήμερα ακολούθησε την κομματική γραμμή και ψήφισε «παρών».
Για αυτό το λόγο, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης σχολιάζοντας τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ , τους είχε πει: «Είστε για ομαδική ψυχοθεραπεία» τονίζοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ κυρώνει τις συμβάσεις που είχε υπογράψει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σάκης Παπαδόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να πει να γενναίο “συγγνώμη”.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, εξηγώντας το λόγο που τον οδήγησε να δώσει αρνητική ψήφο, υποστήριξε ότι διαφωνούσε από την αρχή με τις συμβάσεις που είχε φτιάξει ο πρώην υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης , τονίζοντας ότι κακώς ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συμφωνήσει στη λογική των εξορύξεων. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να πει ένα γενναίο “συγγνώμη” για τη λάθος πολιτική που είχε ακολουθήσει στο συγκεκριμένο θέμα», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments