Ελλάδα

Προσφυγικό: Ακόμη 453 μετανάστες στον Πειραιά από τη Μόρια

Προσφυγικό: Ακόμη 453 μετανάστες στον Πειραιά από τη Μόρια
Προσφυγικό: Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένονται να φτάσουν 71 ακόμη μετανάστες από τη Λέρο και από την Κω.

Προσφυγικό: Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε στις 7 το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Σάμος», μεταφέροντας 453 μετανάστες από το κέντρο της Μόριας στη Μυτιλήνη και 13 από τη Χίο. Πρόκειται για τις λεγόμενες ευάλωτες κατηγορίες που έχουν αιτηθεί άσυλο. Εντός της ημέρας να επιβιβαστούν σε 17 λεωφορεία με προορισμό τη δομή στο Βαγιοχώρι κοντά στη λίμνη Βόλβη της κεντρικής Μακεδονίας.

Ακόμη 71 μετανάστες μεταφέρονται από τη Λέρο και από την Κω με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “blue star 2”. Το πλοίο αναμένεται να καταπλεύσει στην πύλη Ε-1 στις 09:40 το πρωί. Οι μετανάστες αναμένεται να μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας σε Αττική και Κόρινθο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα περίπου 400 αναμένεται να μεταφερθούν εντός της ημέρας με αρματαγωγό του πολεμικού ναυτικού από τη Σύμη στον Πειραιά.

Μαζικές αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στα Δωδεκάνησα το Σαββατοκύριακο

Συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό η άφιξη προσφύγων και μεταναστών στα νησιά της Δωδεκανήσου, από τα απέναντι τουρκικά παράλια, λόγω και των καλών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή. Ενδεικτικό της επικρατούσας κατάστασης είναι μέχρι το Σάββατο έφθασαν στο νησί της Κω, έξι βάρκες που αποβίβασαν συνολικά 57 πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι περιοχές στις οποίες αποβιβάστηκαν ήταν η Αμμόγλωσσα και το Σκανδάρι. Εκτός από την Κω το πρωί αφίχθησαν στο Φαρμακονήσι άλλοι 40 πρόσφυγες και μετανάστες.

Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν επίσης στο νησί της Σύμης όπου έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών που φθάνει τα 500 άτομα, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες δεδομένου ότι δεν υπάρχουν χώροι για την φιλοξενία τους και οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν κατασκηνώσει σε χώρους πέριξ του αστυνομικού τμήματος και του λιμεναρχείου του νησιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments