Πολιτική

Δεν “πήρανε χαμπάρι” τις εκλογές: Στο ΥΠΕΞ κοινοποιούν ακόμη έγγραφα στον Υφυπουργό Τέρενς Κουίκ

Δεν “πήρανε χαμπάρι” τις εκλογές: Στο ΥΠΕΞ κοινοποιούν ακόμη έγγραφα στον Υφυπουργό Τέρενς Κουίκ
Λάθος λόγω βιασύνης ή ακόμη δεν "έχουν πάρει χαμπάρι" το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιουλίου; Αρχές Οκτωβρίου και κοινοποιούνται έγγραφα στον υφυπουργό Τέρενς Κουίκ και Μάρκο Μπόλαρη.

Γκάφα ολκής θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς το απίστευτο περιστατικό που συμβαίνει στο υπουργείο Εξωτερικών και εκθέτει τους επικεφαλής της Διεύθυνσης Οικονομικής Διοίκησης του υπουργείου και συγκεκριμένα του τμήματος αποδοχών ανθρώπινου δυναμικού.  Γιατί γκάφα πρέπει να θεωρείται και όχι κακόβουλη προσπάθεια ορισμένων να πλήξουν το κύρος του υπουργείου, το γεγονός ότι σε έγγραφο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια με ημερομηνία 3 Οκτωβρίου 2019 και θέμα: «Εντολή πληρωμής υπ’αριθ. 39 σε βάρος λογαριασμού στο πλαίσιο της Δράσης «Ενίσχυση με προσωπικό field workers για την υποστήριξη των προξενικών Αρχών σε τρίτες χώρες» η κοινοποίηση του εγγράφου γίνεται μεταξύ άλλων και στους υφυπουργούς Εξωτερικών Μάρκο Μπόλαρη και Τέρενς Κουίκ !

Όσοι πολίτες έτυχε να μπούν στη Διαύγεια για να ενημερωθούν δεν πίστευαν στα μάτια τους αφού το έγγραφο- δεν ήταν το μοναδικό- είχε κοινοποιηθεί στο διπλωματικό γραφείο των υφυπουργών εξωτερικών Μάρκου Μπόλαρη και Τέρενς Κουίκ.

Τόσο ο κ. Μπόλαρης όσο και ο κ. Κουίκ υπήρξαν υφυπουργοί της κυβέρνησης Σύριζα-Ανέλ αλλά πλέον δεν βρίσκονται στη Βουλή αφού δεν εκλέχθηκαν στις τελευταίες εκλογές.

Ο κ. Μπόλαρης ήταν υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Εκκλησιαστική, Πολιτιστική και Περιβαλλοντική διπλωματία, ενώ ο κ. Τέρενς Κουίκ ήταν υφυπουργός αρμόδιος για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού. Φυσικά ο άνθρωπος που έκανε την γκάφα αντί να προσέξει όταν έκανε την κοινοποίηση να διαγράψει το όνομα του κ. Κουίκ και του κ. Μπόλαρη το έστειλε χωρίς να δώσει προσοχή.

Το συγκεκριμένο έγγραφο αφορά την πληρωμή μικτού συνολικού ποσού 45.835,43 ευρώ και η πληρωμή αφορά δαπάνη προσωπικού Αρχών Εξωτερικού Υπουργείου Εξωτερικών. Ωστόσο δεν είναι το μόνο έγγραφο στο οποίο έχει γίνει τυπογραφικό λάθος, γιατί και σε άλλο έγγραφο της ίδιας υπηρεσίας που αφορά δαπάνη19.668,42 ευρώ. Και σε αυτό το έγγραφο η κοινοποίηση έχει γίνει στο όνομα Κουίκ. 

Τα έγγραφα έχουν την υπογραφή του ΣΤ γενικού διευθυντή πρέσβη Διονύσιου Ζώη.  Βέβαια ο υπάλληλος που έκανε το λάθος ίσως να μπερδεύτηκε γιατί και ο κ. Τέρενς Κουίκ στην ιστοσελίδα του www.terensquick.gr κάτω από το όνομά του διατηρεί, ακόμη και σήμερα, ακέραιο τον τίτλο «Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments