Πολιτική

Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Αυτά καταλάβαμε από την παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη»

Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Αυτά καταλάβαμε από την παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη»
Ευκλείδης Τσακαλώτος: Ο τομεάρχης Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε την παρέμβαση του πρωθυπουργού στο Athens Democracy Forum.

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Ο τομεάρχης Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε το σχόλιό του σχετικά με τις παρεμβάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Athens Democracy Forum. Μάλιστα, ανέδειξε και τα τρία συμπεράσματα που εξήχθησαν από όσα ειπώθηκαν. Ο κ. Τσακαλώτος καταλήγει αναφέροντας τα εξής: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει σε μια πολύ περισσότερο ισορροπημένη πολιτική στοχευμένης μείωσης των φόρων και αύξησης των κοινωνικών και αναπτυξιακών δαπανών». Αναλυτικά:

«Από την παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη στο Athens Democracy Forum καταλάβαμε τα εξής:

  • Ότι με μαγικό ραβδί μπορείς να μετατρέψεις προς το τέλος της χρονιάς ένα δημοσιονομικό κενό σε πλεόνασμα χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση ούτε από την πλευρά των εσόδων ούτε από την πλευρά των δαπανών.
  • Ότι, παρά τα όσα έλεγε για το κοινωνικό μέρισμα (φιλοδωρήματα, δωράκια κ.λπ.) τώρα καταλαβαίνουμε ότι το κοινωνικό μέρισμα είναι σημαντική παρέμβαση «για τη στήριξη των ασθενέστερων».
  • Ότι η ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης εξαρτάται αποκλειστικά από το ύψος των φορολογικών συντελεστών και δεν χρειάζεται ενισχυμένους ελέγχους. Οι συνήθεις φοροφυγάδες μετά από την ανακοίνωση του πρωθυπουργού θα έχουν παγώσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει σε μια πολύ περισσότερο ισορροπημένη πολιτική στοχευμένης μείωσης των φόρων και αύξησης των κοινωνικών και αναπτυξιακών δαπανών, γιατί μόνο όταν οι πολίτες αισθάνονται την κοινωνική δικαιοσύνη που θα επιτρέπει την ικανοποίηση των αναγκών τους, μπορούμε να προσδοκούμε και σε αυξημένη φορολογική συμμόρφωση».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments