Ελλάδα

Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στην αγορά αυτοκινήτου

Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στην αγορά αυτοκινήτου
Αλλαγές στους δασμούς των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων με μικρές ηλικίες προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, παραχώρησε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, όπου και αναφέρθηκε στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα, την ηλεκτροκίνηση αλλά και τα… κίνητρα που ενδεχομένως να δώσουν για την ανανέωση του στόλου. Αρχικά, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε πως αρμόδια για τα όποια κίνητρα δοθούν είναι ο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αλλά και το Υπουργείο Οικονομικών.

Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε ο κ. Καραμανλής, δεν πρόκειται να επαναληφθεί καμία απόσυρση παλαιών αυτοκινήτων αλλά σε συνεργασία με το ΥΠΟΙΚ και την ΕΕ θα προσπαθήσουν να δώσουν κάποια κίνητρα ώστε να ανανεωθεί ο στόλος των παλαιών αυτοκινήτων. Παράλληλα, και επειδή τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα είναι αρκετά ακριβά και δεν συναντώνται στη χώρας μας και οι ανάλογες υποδομές για ευρεία χρήση τους, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε πως θα ευνοηθούν τα εισαγόμενα αυτοκίνητα με ηλικίες έως 5 έτη, μειώνοντας έτσι τους δασμούς.

Δηλαδή θα μειωθεί το Τέλος Ταξινόμησης που καταβάλλουν οι έμποροι ή ιδιώτες καταναλωτές για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα αλλά με ηλικίες έως 5 έτη. Με αυτό τον τρόπο θα σταματήσουν οι αθρόες εισαγωγές από «σαπάκια» με ηλικίες 20 ετών που κατακλύζουν την ελληνική αγορά. Επίσης ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι θα υπάρχει πλήρες ιστορικό των αυτοκινήτων που εισάγονται ώστε να ανανεωθεί ο στόλος με πιο καθαρά και πιο μοντέρνα μοντέλα. Οι εξωφρενικοί δασμοί τα μειωθούν ώστε και οι πολίτες που δεν έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν κάποιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο να μπορούν να κινηθούν με κάποιο νεώτερο μοντέλο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments