Διεθνή

Brexit: Βρέθηκε η χρυσή τομή για συμφωνία – Το ανακοίνωσαν Γιούνκερ και Τζόνσον

Brexit: Βρέθηκε η χρυσή τομή για συμφωνία – Το ανακοίνωσαν Γιούνκερ και Τζόνσον
Brexit: Την επίτευξη συμφωνίας για το Brexit ανακοίνωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ λίγες ώρες πριν από την έναρξη των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπου αναμένεται να τεθεί επί τάπητος το συγκεκριμένο θέμα.

Brexit: Φτάνει στο τέλος του το «θρίλερ» για την επίτευξη συμφωνίας όσον αφορά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς οι δύο πλευρές κατάφεραν τελικά να καταλήξουν σε συμφωνία για το πως θα γίνει το «διαζύγιο» στις 31 Οκτωβρίου. Την επίτευξη της συμφωνίας ανακοίνωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ λίγες ώρες πριν από την έναρξη των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπου αναμένεται να τεθεί επί τάπητος το συγκεκριμένο θέμα.

«Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει συμφωνία. Πρόκειται για μια δίκαιη και ισορροπημένη συμφωνία και αποτελεί παρακαταθήκη για τη δέσμευσή μας να βρίσκουμε λύσεις. Προτείνω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να υπερψήφισει τη συμφωνία» έγραψε ο κ. Γιούνκερ.

Με διαφορά ενός λεπτού τη συμφωνία των δύο πλευρών ανακοίνωσε και ο Μπόρις Τζόνσον καλώντας το βρετανικό κοινοβούλιο να την υπερψηφίσει το Σάββατο «προκειμένου να προχωρήσουμε και στις άλλες προτεραιότητές μας όπως το κόστος ζωής, το εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας, την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την προστασία του περιβάλλοντος». Ο Βρετανός πρωθυπουργός καλείται πλέον να εξασφαλίσει την έγκριση του βρετανικού κοινοβουλίου, όπου δεν έχει πλέον την πλειοψηφία και θα πρέπει να στηριχθεί στην υποστήριξη του DUP, που συμμετέχει σε κυβερνητικό συνασπισμό με το Συντηρητικό Κόμμα.

Σε μια πρώτη αντίδραση πάντως οι Ιρλανδοί του DUP επέμειναν στην αρνητική τους στάση απέναντι στη συμφωνία όσον αφορά ειδικά τις προτάσεις για την τελωνειακή ένωση και τον ΦΠΑ. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Sky News στην Ιρλανδία το πρώτο σχόλιο απο το DUP μετά την ανακοίνωση Γιούνκερ-Τζόνσον ήταν «διαβάστε τη δήλωσή μας, δεν έχει αλλάξει».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments