Αθλητισμός

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 0-1

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 0-1
Ατρόμητος - Παναθηναϊκός: Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης επέστρεψε και με δικό του γκολ οδήγησε τους "Πράσινους" σε σπουδαία νίκη στο Περιστέρι με 1-0.

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός: Τη δεύτερη του νίκη στο πρωτάθλημα και αυτή εκτός έδρας (1-0 τον Πανιώνιο) σημείωσε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος νίκησε με 1-0 τον Ατρόμητο στο Περιστέρι για την 7η αγωνιστική της Super League. Οι «πράσινοι» είχαν σε μεγάλη μέρα τον Χατζηγιοβάννη ο οποίος σκόραρε στο 43′ και δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Ο νεαρός επιθετικός «σφράγισε» με τον καλύτερο τρόπο την ανανέωση του συμβολαίου του με τους «πράσινους».

Το ματς

Ο Γιώργος Δώνης παρέταξε την ομάδα του με ένα 4-2-3-1 και τους Χατζηγιοβάνη και Καμπετσή νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα. Ο πρώτος επέστρεψε, αγωνιζόμενος ως αριστερός εξτρέμ και ο δεύτερος πήρε θέση στην κορυφή της επίθεσης. Ο Διούδης ήταν κάτω από τα δοκάρια και στα στόπερ έπαιξαν οι Σένκεφελντ, Πούγγουρας. Δεξιά ο Γιόχανσον και αριστερά ο Ινσούα. Στα χαφ ήταν οι Δώνης και Κουρμπέλης και δεξιά ο Μπουζούκης.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε από την αρχή πιο δυνατά από τον Ατρόμητο και κατάφερε να πάρει το κέντρο, άρα και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Με τους Χατζηγιοβάνη και Μπουζούκη δραστήριους στα άκρα, το τριφύλλι άπλωσε το παιχνίδι του και γινόταν απειλητικό. Πρώτα στο 18΄ο Χατζηγιοβάνης έκανε ωραία ατομικό ενέργεια, σούταρε αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια, ενώ λίγο αργότερα ο Καμπετσής έστρωσε στον «Χάτζη», αλλά η μπάλα κόντραρε στα αντίπαλα ασώματα.

Οι πράσινοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο, κυκλοφορούσαν και είχαν εγκλωβίσει τον Ατρόμητο και στο 43′ επιβραβεύτηκαν. Ο Μπουζούκης με καταπληκτική κάθετη μπαλιά βρήκε στην κίνηση τον Χατζηγιοβάνη και ο τελευταίος με δυνατό και ξερό σουτ, «κεραυνοβόλησε» τον αντίπαλο τερματοφύλακα για να «γράψει» το 0-1 που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη και μέχρι το 60′ η κυκλοφορία του Παναθηναϊκού δεν ήταν η ίδια. Ο Ατρόμητος ανέβασε απόδοση, προσπάθησε να απειλήσει, αλλά η άμυνα του τριφυλλιού τα πήγαινε εξαιρετικά. Στο 61′ σε αντεπίθεση, ο Χατζηγιοβάνης με συρτό σουτ δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα τω γηπεδούχων. Ενα λεπτό αργότερα, ο Δώνης στην προσπάθειά του να κάνει πιο γρήγορο και πιο «σφικτό» το κέντρο, έβγαλε τον Ζαχίντ και πέρασε στο παιχνίδι τον Χατζηθεοδωρίδη για να αλλάξει το σύστημα σε 4-3-3.

Στο 70′ ο Ατρόμητος απείλησε για πρώτη φορά ουσιαστικά, όταν έπειτα από στημένο ο Μανούσος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Αυτή ήταν μια από τις ελάχιστες φορές που πιάστηκε στον ύμνο η άμυνα του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός έγινε λίγο αργότερα ξανά απειλητικός με τον Μπουζούκη, τη στιγμή που προσπαθούσε να χτυπήσει στο τρανζίσιον, έχοντας περισσότερο το μυαλό στα αμυντικά καθήκοντα, ειδικά όσο περνούσε η ώρα. Ο Δώνης πέρασε στο παιχνίδι τους Κολοβό και Αλεξανδρόπουλο αντί των Χατζηγιοβάνη και Κουρμπέλη, αντιστοίχως, ολοκληρώνοντας έτσι τις αλλαγές του και η ομάδα είχε ως κύριο στόχο στο τελευταίο 15λεπτο να κυκλοφορεί, να κρατάει μακριά τον Ατρόμητο από την περιοχή της και να «χτυπάει» όταν της δινόταν η δυνατότητα στην κόντρα.

Στα λεπτά που πέρασαν, δεν άλλαξε κάτι. Ο Παναθηναϊκός κράτησε με σχετική ευκολία το υπέρ του σκορ και έφυγε με ένα σημαντικό διπλό από το Περιστέρι. Διπλό που τον ανεβάζει βαθμολογικά και του αλλάζει την ψυχολογία, ενόψει της συνέχειας.

Ατρόμητος: Μανδάς, Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Γούτας, Ταλόσα, Μπαένα (80’ Ενσικουλού), Χαρίσης, Ανδρούτσος (69’ Νταβιώτης), Μανούσος, Ρόσα (61’ Βέλλιος), Γιακουμάκης

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης (75’ Αλεξανδρόπουλος), Δώνης, Ζαχίντ (63’ Χατζηθεοδωρίδης), Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης (72’ Κολοβός), Καμπετσής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments