Διεθνή

Brexit: Απορρίφθηκε και η νέα ψηφοφορία στη Βουλή για τη συμφωνία εξόδου

Brexit: Απορρίφθηκε και η νέα ψηφοφορία στη Βουλή για τη συμφωνία εξόδου
Brexit: Ο Πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων μπλόκαρε νέα ψηφοφορία σήμερα για τη συμφωνία εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Brexit: Μια… ύστατη προσπάθεια επιχείρησε να κάνει σήμερα, Δευτέρα (21/10), ο Μπόρις Τζόνσον ώστε να εγγυηθεί την ολοκλήρωση του Brexit στο τέλος του Οκτωβρίου. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, Τζον Μπέρκροου, που κατηγορείται από αρκετούς σκληροπυρηνικούς οπαδούς του Brexti ότι αντιτίθεται στη συμφωνία, αρνήθηκε να θέσει και πάλι το κείμενο της συμφωνίας σε ψηφοφορία, με το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση έκανε ήδη μία απόπειρα το Σάββατο να εξασφαλίσει την πλειοψηφία του σώματος και απέτυχε.

«Οι σημερινές περιστάσεις είναι επί της ουσίας οι ίδιες με αυτές του Σαββάτου» δήλωσε ο κ. Μπέρκοου, κατά την εξήγηση της ετυμηγορίας του προς το αίτημα της κυβέρνησης. «Μια νέα ψηφοφορία για τη συμφωνία θα έθετε στο κοινοβούλιο το ίδιο ερώτημα δύο φορές», σημείωσε ο κ. Μπέρκοου.

Ο ο ίδιος. υποστήριξε ότι η κυβέρνηση μπορεί αντίθετα να ακολουθήσει τον δρόμο της ψήφισης από τη Βουλή όλων των απαιτούμενων νομοθετημάτων για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αντί να επιχειρήσει να λάβει ένα «ναι» ή «όχι» για τη συμφωνία.

H βρετανική κυβέρνηση αναμένεται να δημοσιεύσει αργότερα τη Δευτέρα τη νομοθεσία για τη Συμφωνία Αποχώρησης, η οποία εντάσσει τη συμφωνία του κ. Τζόνσον στο εγχώριο βρετανικό δίκαιο.

Μετά από τη σημερινή απόφαση, στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για τον Μπόρις Τζόνσον ώστε να «περάσει» από το κοινοβούλιο της συμφωνίας με την ΕΕ, δεδομένου πως -μέχρι στιγμής- ο ίδιος συνεχίζει να επιμένει αρνητικά σε αίτημα για παράταση του Brexit μετά από την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Οκτωβρίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments