Διεθνή

Χιλή: Σε έκρυθμη κατάσταση η χώρα – Συνεχίζονται οι βίαιες συγκρούσεις αστυνομίας – πολιτών (pic+vid)

Χιλή: Σε έκρυθμη κατάσταση η χώρα – Συνεχίζονται οι βίαιες συγκρούσεις αστυνομίας – πολιτών (pic+vid)
Χιλή: «Βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου» ανέφερε το βράδυ της Κυριακής ο πρόεδρος της Χιλής, Σεμπαστιάν Πινιέρα, με την χώρα της Λατινικής Αμερικής να ταλανίζεται από βίαια επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και πολιτών λόγω της αύξησης των εισιτηρίων του μετρό.

Χιλή: Σε εμπόλεμη κατάσταση βρίσκεται η Χιλή, με τους πολίτες να συρρέουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση στα εισιτήρια του μετρό. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από την χώρα, κατά τα βίαια επεισόδια που διαδραματίζονται υπάρχουν ήδη επτά νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες. Η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου με τον λαό να βρίσκεται στους δρόμους διαμαρτυρόμενο για την αύξηση στα εισιτήρια του μετρό. Όπως αναφέρουν οι πηγές, καθ’ όλη τη διάρκεια του σαββατοκύριακου στις μεγάλες πόλεις της Χιλής επικρατεί χάος, με συγκρούσεις, λεηλασίες και δεκάδες εμπρησμούς σε δημόσια και όχι μόνο κτίρια.

Χάος στην Χιλή – βίαιες συγκρούσεις και λεηλασίες

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο εναντίον ενός ισχυρού εχθρού», δήλωσε χθες Κυριακή ο πρόεδρος της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα, καθώς η χώρα συγκλονίζεται από βίαια επεισόδια στα οποία έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον επτά άνθρωποι, κατά τον επίσημο απολογισμό των αρχών. «Βρισκόμαστε σε πόλεμο εναντίον ενός εχθρού ισχυρού, αδυσώπητου, που δεν σέβεται τίποτε και κανέναν και είναι έτοιμος να κάνει χρήση βίας και να εγκληματήσει χωρίς κανένα όριο», είπε ο αρχηγός του Κράτους σε ΜΜΕ. Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εν μέσω των βίαιων επεισοδίων, των λεηλασιών και των εμπρησμών το Σαββατοκύριακο, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Αντρές Τσάντγουικ χθες βράδυ, κάνοντας λόγο για «κλιμάκωση της βίας και των βανδαλισμών», δύο εβδομάδες αφότου άρχισαν διαδηλώσεις εναντίον της αύξησης των τιμών του εισιτηρίου του μετρό.

Ο Τσάντγουικ έκανε λόγο για 70 «σοβαρά επεισόδια βίας» χθες, ανάμεσά τους 40 λεηλασίες σούπερ μάρκετ και άλλων επιχειρήσεων, ενώ διαβεβαίωσε πως στο Σαντιάγο έχουν αναπτυχθεί 10.500 αστυνομικοί και στρατιωτικοί και θα δοθεί διαταγή να κινητοποιηθούν περισσότερες δυνάμεις εάν απαιτηθεί. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε στο Σαντιάγο θα επεκταθεί στην Αντοφαγκάστα, στη Βαλπαραΐσο, στη Βαλδίβια, στην Τσιζάν, στην Τάλκα, στην Τεμούκο και στην Πούντα Αρένας, είπε ακόμη ο χιλιανός υπουργός Εσωτερικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments