Διεθνή

Συρία: Αποχώρησαν από τη ζώνη ασφαλείας οι Κούρδοι μαχητές

Συρία: Αποχώρησαν από τη ζώνη ασφαλείας οι Κούρδοι μαχητές
Συρία: O επικεφαλής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στρατηγός Μαζλούμ Κομπάνι Αμπντί είπε ότι έχει υλοποιήσει όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας για την αποχώρηση των Συροκούρδων μαχητών.

Συρία: Την αποχώρηση από τη ζώνη ασφαλείας στη Βόρεια Συρία γνωστοποίησαν στην Ουάσινγκτον οι Κούρδοι μαχητές, όπως ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, ο επικεφαλής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στρατηγός Μαζλούμ Κομπάνι Αμπντί είπε ότι έχει υλοποιήσει όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας για την αποχώρηση των Συροκούρδων μαχητών.

Οι ΗΠΑ αναμένουν ότι η προσωρινή κατάπαυση του πυρός στη βορειοανατολική Συρία θα μεταβληθεί σε μόνιμη “μέχρι το τέλος του απογεύματος”, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.  Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το βράδυ εκπνέει και η προθεσμία για κατάπαυση του πυρός  που είχαν συμφωνήσει την περασμένη εβδομάδα ΗΠΑ και Τουρκία .

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Αν δεν τηρηθούν οι υποσχέσεις των ΗΠΑ θα συνεχίσουμε την επιχείρηση στη Συρία

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεοπτικές του δηλώσεις είχε τονίσει πως «αν οι ΗΠΑ δεν τηρήσουν τις υποσχέσεις τους τότε η Άγκυρα θα συνεχίσει την επιχείρησή της στη Συρία με αποφασιστικότητα». Ο Τούρκος πρόεδρος πριν αναχωρήσει για τη Μόσχα όπου θα συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησής του ότι οι «τρομοκράτες» του YPG/PKK δεν έχουν θέση στο μέλλον της Συρίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments