Διεθνή

Βρετανία: Κινέζοι οι 39 νεκροί που βρέθηκαν στο κοντέινερ

Βρετανία: Κινέζοι οι 39 νεκροί που βρέθηκαν στο κοντέινερ
Βρετανία: Συγκλονιστικές οι λεπτομέρειες της τραγωδίας. Πάγωσαν μέχρι θανάτου στους -25 βαθμούς Κελσίου.

Βρετανία: Κινέζικης καταγωγής ήταν και οι 39 νεκροί που βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης σε κοντέινερ φορτηγού στο βιομηχανικό πάρκο Γουοτεργκλέιντ του Έσεξ. Βέβαια η αστυνομία του Έσεξ δεν έχει προβεί ακόμη σε επίσημη δήλωση επί της εθνικότητας των θυμάτων της τραγωδίας. Το φορτηγό, είχε ξεκινήσει από την πόλη Ζεεμπρούγκε του Βελγίου και είχε φτάσει στο Πέρφλιτ της Αγγλίας με πλοίο.

Όσο περνάνε οι ώρες, το φως της δημοσιότητας “βλέπουν” ολοένα και περισσότερα στοιχεία για τις συνθήκες θανάτου των 39 μεταναστών που βρέθηκαν στο κοντέινερ στο Έσεξ. Οι εκτιμήσεις της αστυνομίας συγκλίνουν στο σενάριο πως οι άνθρωποι βρήκαν αργό και βασανιστικό θάνατο, καθώς βρίσκονταν στο κοντέινερ, κατά την μεταφορά τους, τουλάχιστον 10 ώρες στους -25 βαθμούς.

Οι αστυνομικές Αρχές ερευνούν μέχρι αυτή τη στιγμή την ταυτότητα των θυμάτων, καθώς θεωρείται πώς η λύση αυτού του μυστηρίου θα οδηγήσει στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Αρχικά είχε εκτιμηθεί ότι η νταλίκα με το ανθρώπινο φορτίο, το οποίο οδηγούσε ο 25χρονος Βορειοϊρλανδός Μο Ρόμπινσον, είχε εισέλθει στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω Ουαλίας, όμως τελικά εξακριβώθηκε ότι είχε μπει με πλοίο από το Βέλγιο, από όπου είχαν επιβιβαστεί και οι 39 μετανάστες.

Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν ο 25χρονος οδηγός της νταλίκας γνώριζε το φορτίο που κουβαλούσε. Υπάρχουν πληροφορίες πως μπορεί να ήταν αυτός που κάλεσε την αστυνομία στο σημείο. Ο νεαρός, με καταγωγή από την πόλη Πορτατάουν, κρατείται και ανακρίνεται από τις βρετανικές Αρχές ως ύποπτος για μαζική δολοφονία.

«Οι 39 μετανάστες θα πάγωσαν μέχρι θανάτου»

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Οδικών Μεταφορών «οι 39 μετανάστες θα πάγωσαν μέχρι θανάτου σε τρομακτικές συνθήκες αν το ψυγείο ήταν σε λειτουργία. Θα ήταν σκοτεινά και αν το ψυγείο λειτουργούσε θα ήταν απίστευτα κρύα» και συνέχισε «Το μόνο μέρος για να πάει κανείς τουαλέτα ήταν μέσα στο κοντέινερ. Φαντάζεστε πως αν βρίσκονταν εκεί για μέρες, θα ήταν τρομακτικό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments