Διεθνή

Χιλή: Συνεχίζονται οι μαζικές διαδηλώσεις στη χώρα

Χιλή: Συνεχίζονται οι μαζικές διαδηλώσεις στη χώρα
Χιλή: Σχεδόν μία εβδομάδα μετά το ξέσπασμα της οργής στη χώρα, περίπου 20.000 στρατιωτικοί και αστυνομικοί παρέμεναν ανεπτυγμένοι σε όλη την επικράτεια.

Χιλή: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν για άλλη μια φορά την Πέμπτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις κοινωνικές ανισότητες στη Χιλή, ενώ ο ΟΗΕ αποφάσισε να συγκροτηθεί μια αποστολή για να ερευνήσει τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που καταγγέλλονται στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Μπροστά στον πολλαπλασιασμό των καταγγελιών για παραβιάσεις, σε μια χώρα όπου πολλές περιοχές, ανάμεσά τους και στην πρωτεύουσα Σαντιάγο, εξακολουθούν να επιβάλλονται μέτρα εξαίρεσης, η Ύπατη Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Μισέλ Μπατσελέτ – τέως πρόεδρος της Χιλής – ανακοίνωσε την αποστολή ερευνητών.

«Οι κοινοβουλευτικοί και η κυβέρνηση [της Χιλής] εξέφρασαν όλοι την επιθυμία [να σταλεί] μια αποστολή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», διευκρίνισε μέσω Twitter. Σχεδόν μία εβδομάδα μετά το ξέσπασμα της οργής στη χώρα, περίπου 20.000 στρατιωτικοί και αστυνομικοί παρέμεναν ανεπτυγμένοι σε όλη την επικράτεια. Προχθές Τετάρτη η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι καλεί σε υπηρεσία εφέδρους για την εκτέλεση διοικητικών καθηκόντων.

Χιλή: Ο στρατός στους δρόμους για πρώτη φορά από την δικτατορία του Πινοσέτ

Παρά τα κοινωνικά του προέδρου Πινιέρα, οι διαδηλωτές εξακολουθούν να είναι οργισμένοι απέναντι στην κυβέρνηση καθώς – για πρώτη φορά μετά το τέλος της στρατιωτικής δικτατορίας του Αουγκούστο Πινοσέτ (1973-1990) – ο στρατός βγήκε στους δρόμους και επιβλήθηκε βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας. Περίπου 20.000 στρατιωτικοί και αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί σε όλη τη χώρα στην προσπάθεια των αρχών να ελέγξουν την κατάσταση – η σοβαρότερη κοινωνική αναταραχή της τελευταίας τριακονταετίας – η οποία δεν φαίνεται να αποκλιμακώνεται.

«Πιστεύουν ότι θα ηρεμήσει ο λαός έτσι; Όχι, δεν θα ηρεμήσει, αυτό θα συνεχιστεί, δεν θα μας κάνουν να σωπάσουμε», είπε χαρακτηριστικά η Χιμένα Γκουτιέρες, μια διαδηλώτρια στην πρωτεύουσα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments