Ελλάδα

Λιμενικό: Διάσωση 116 μεταναστών σε Σάμο, Αλεξανδρούπολη, Φαρμακονήσι

Λιμενικό: Διάσωση 116 μεταναστών σε Σάμο, Αλεξανδρούπολη, Φαρμακονήσι
Λιμενικό: Οι αρμόδιες αρχές προχώρησαν σε διάσωση 116 μεταναστών στα Ελληνικά χωρικά ύδατα

Λιμενικό: Στη διάσωση και περισυλλογή 116 μεταναστών και προσφύγων σε τρία διαφορετικά περιστατικά που σημειώθηκαν στο Αιγαίο, προχώρησε τα ξημερώματα το Λιμενικό Σώμα.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος του λιμενικού εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή, δύο ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, πνευστή λέμβο με 27 μετανάστες και πρόσφυγες. Το πλήρωμα του σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωσή τους και τους μετέφερε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Μηχανοκίνητη λέμβο με 42 μετανάστες και πρόσφυγες εντόπισε το πρωί στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου, περιπολικό σκάφος του λιμενικού. Οι μετανάστες και πρόσφυγες περισυνελέγησαν και μεταφέρθηκαν στο Φαρμακονήσι.

Τέλος, στον εντοπισμό και τη διάσωση 47 μεταναστών και προσφύγων που επέβαιναν σε λέμβο στη θαλάσσια περιοχή του Ακρωτηρίου «ΠΡΑΣΟ» της Σάμου προχώρησε πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού. Οι μετανάστες και πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο Βαθύ της Σάμου.

Μεταναστευτικό: «Πόλεμος» Αθήνας και Άγκυρας για τους μετανάστες

Την προκλητική της στάση στο μεταναστευτικό συνέχισε η Άγκυρα, η οποία κατηγόρησε την Αθήνα για απάνθρωπη συμπεριφορά εναντίον των προσφύγων. Ταυτόχρονα, μάλιστα, που η ίδια στέλνει στέλνει διά της βίας Σύριους πρόσφυγες σε μια περιοχή της Συρίας, κοντά στα σύνορα, όπου σκοπεύει να εγκαθιδρύσει την περιβόητη «ζώνη ασφαλείας». Κι όλα αυτά τη στιγμή που οι συγκρούσεις στο συγκεκριμένο σημείο δεν έχουν ακόμη λήξει, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε έκθεσή της η Διεθνής Αμνηστία.

Μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, η Άγκυρα εξέδωσε δύο παράνομες NAVTEX, οι οποίες δεσμεύουν περιοχές δυτικά και νοτιοδυτικά της Πάφου. Επιπλέον, με την ΝΟΤΑΜ A6075/19 αμφισβητεί το κυριαρχικό δικαίωμα της Αθήνας στο να πραγματοποιήσει μεταξύ 5 και 7 Νοεμβρίου άσκηση βόρεια της Σαμοθράκης. Η Τουρκία επανέφερε για μια ακόμη φορά το ισχυρισμό της ότι σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάννης, αλλά και άλλες συνθήκες, η Σαμοθράκη μαζί με τη Λήμνο δεν θα πρέπει να συμπεριληφθεί σε κανένα στρατιωτικό σενάριο και άσκηση.

Αμέσως μετά το τέλος της χθεσινής στρατιωτικής παρέλασης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, απάντησε στα τελευταία αυτά γειτονικά «πυρά», με αφορμή τον εορτασμό της 79ης επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940. Αφού εξέφρασε την υπερηφάνεια του για το αξιόμαχο και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων έστειλε μήνυμα προς την τουρκική ηγεσία. «Η Τουρκία προσβάλλει βάναυσα τη διεθνή νομιμότητα στη Μέση Ανατολή και η αυθαιρεσία της δεν θα περάσει», ανέφερε αρχικά, προσθέτοντας πως «η γειτονική χώρα πρέπει να αντιληφθεί ότι οι Έλληνες, με αρραγή ενότητα, θα υπερασπιστούν τα εθνικά τους θέματα και τα εθνικά τους δίκαια και θα επιβάλλουν τον σεβασμό της ευρωπαϊκής και της διεθνούς νομιμότητας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments