Διεθνή

Τουρκία: Απετράπη τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη – Συνελήφθησαν τρία άτομα

Τουρκία: Απετράπη τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη – Συνελήφθησαν τρία άτομα
Τουρκία: Οι ύποπτοι βρισκόταν στο στόχαστρο της τουρκικής αστυνομίας εδώ και αρκετές μέρες.

Τουρκία: Τρία ύποπτα μέλη του Ισλαμικού κράτους συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Τρίτης (29/10) στην Κωνσταντινούπολη, τα οποία σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα τουρκικά Μέσα, σχεδίαζαν ένα εντυπωσιακό χτύπημα ενόψει της εθνικής επετείου για την ίδρυση του κράτους στην Τουρκία σήμερα. Οι 3 φερόμενοι ως τζιχαντιστές με τα αρχικά ονόματος H.U, B.Ç. και R.K συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης 29/10 από την αντι-τρομοκρατική υπηρεσία της Γενικής Ασφάλειας Κωνσταντινούπολης μετά από έρευνες σε 5 διαφορετικές συνοικίες της Πόλης.

Η τουρκική αστυνομία προχώρησε στην κατάσχεση ενός πιστολιού, ενός τουφεκιού, σφαιρών και διαφόρων εγγράφων και ψηφιακού υλικού της οργάνωσης. Οι ύποπτοι βρισκόταν στο στόχαστρο της τουρκικής αστυνομίας εδώ και μέρες και παρακολουθούνταν στενά. Μάλιστα, οι τουρκικές Αρχές από την προηγούμενη εβδομάδα είχαν διαπιστώσει ότι αφού είχαν κλέψει ένα αυτοκίνητο από τη συνοικία Σαντζάκτεπε, στη συνέχεια το πάρκαραν με ψεύτικες πινακίδες κοντά στη νομαρχία Κωνσταντινούπολης στο Φατίχ.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως ένας εκ των συλληφθέντων ήταν έγκλειστος σε φυλακή για μεγάλο διάστημα λόγω διασυνδέσεών του με το αυτο-αποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος, ενώ ο αδελφός του δεύτερου υπόπτου είχε σκοτωθεί σε συγκρούσεις στη Συρία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments