Πολιτική

Νίκος Κοτζιάς: Η Νέα Δημοκρατία έκανε μπάχαλο την εξωτερική πολιτική

Νίκος Κοτζιάς: Η Νέα Δημοκρατία έκανε μπάχαλο την εξωτερική πολιτική
Νίκος Κοτζιάς: Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «παραιτείται από κατακτήσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Νίκος Κοτζιάς: Με δύο διαδοχικές αναρτήσεις του στο Twitter, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών εξαπέλυσε δριμύ «κατηγορώ» κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ότι «έκανε μπάχαλο την εξωτερική πολιτική», και ότι «παραιτείται από κατακτήσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών». Παράλληλα τόνισε ότι η κυβέρνηση «υπονομεύει συνειδητά» τη συμφωνία και μάλιστα «με τρόπο που η ακροδεξιά στη Βόρεια Μακεδονία δεν ήλπιζε ούτε στα πιο άγρια της όνειρα».

«Η ΝΔ υπονομεύει συνειδητά τη Συμφωνία Πρεσπών. Την ερμηνεύει, χωρίς να τη μελετά, με τρόπο που η ακροδεξιά στη ΒΜ δεν το ήλπιζε ούτε στα πιο άγρια της όνειρα. Σχεδιασμένα η ΝΔ παραιτείται από κατακτήσεις της Συμφωνίας. Της αρέσει να είναι το πρόβλημα. Σιχαίνεται τις καλές λύσεις», ανέφερε στο πρώτο tweet του ο Νίκος Κοτζιάς, ενώ στο δεύτερο τόνισε ότι:

«Η ΝΔ έκανε μπάχαλο την εξωτερική πολιτική. Παράγει μόνο ψέματα. Ας διαβάσει Συμφ.Πρεσπών: άρθρα 1.7,1.8.,1.9., 1.10α,1.11. Προβλέπουν άμεσα αλλαγή ονόματος σε όλα τα έγγραφα (παλιά+νέα) και θεσμούς, ανεξάρτητα από πορεία ΒΜ σε ΕΕ, μόνη εξαίρεση τα παλιά έγγραφα μεταξύ υπουργείων».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments