Ελλάδα

Αυτός είναι ο μαθητής που ξεχάστηκε στα χιόνια από το ίδιο σχολείο που ξέχασε τρίχρονο σε σχολικό λεωφορείο

Αυτός είναι ο μαθητής που ξεχάστηκε στα χιόνια από το ίδιο σχολείο που ξέχασε τρίχρονο σε σχολικό λεωφορείο
Το παιδί έψαχνε μέσα στη πίστα χιονοδρομικού κέντρου τους συμμαθητές που μόλις είχαν πάρει το δρόμο της επιστροφής για Αθήνα με το σχολικό λεωφορείο. Εντοπίστηκε από εκδρομείς έπειτα από τρεις ώρες.

Η είδηση πως ένα παιδάκι τριών ετών ξεχάστηκε για τρεις ώρες σε σχολικό λεωφορείο από τους υπεύθυνους του ιδιωτικού εκπαιδευτικού ιδρύματος, πριν από λίγες ημέρες προκάλεσε αλγεινή εντύπωση.  Εκείνο όμως που προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε λίγα 24ωρα μετά το περιστατικό η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Σχολείων, σύμφωνα με την οποία στο συγκεκριμένο σχολείο παρουσιάστηκε και δεύτερο κρούσμα ασυνειδησίας από τους υπεύθυνους, αφού είχαν ξεχάσει στις αρχές του χρόνου έναν μαθητή Γυμνασίου.

Το περιστατικό συνέβη τον χειμώνα του 2019, σε σχολική εκδρομή στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων.Οι υπεύθυνοι της εκδρομής, σύμφωνα με τη νέα καταγγελία, φαίνεται πως ξέχασαν να μετρήσουν και να πάρουν παρουσίες από τους μαθητές του Γυμνασίου που συμμετείχαν στην εκδρομή. Ως αποτέλεσμα ήταν να ξεχαστεί ένας μαθητής της 1ης Γυμνασίου στα χιόνια ενώ το λεωφορείο αναχωρούσε με προορισμό την Αθήνα!

Ο 12χρονος μαθητής, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Page News, έμεινε για τρεις περίπου ώρες περίπου εκτεθειμένος στο κρύο με αποτέλεσμα να κινδυνέψει με κρυοπαγήματα. Για καλή του τύχη τον εντόπισαν άλλοι εκδρομείς που τον οδήγησαν σε ζεστό μέρος, γλιτώνοντας τον από τα χειρότερα. Σύμφωνα με μαρτυρίες, το παιδί βρέθηκε σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, έκλαιγε και αναζητούσε τους γονείς του.

Οι επισκέπτες που το εντόπισαν αφού τον οδήγησαν μέσα στο σαλέ, προσφέροντας του ζεστό ρόφημα και φαγητό, τον βοήθησαν να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον πατέρα του. Όταν ο πατέρας του άκουσε τον γιο του να εξηγεί με αναφιλητά τι είχε συμβεί, έπαθε σοκ. Αμέσως τηλεφώνησε στην διεύθυνση του σχολείου, ζητώντας να κινητοποιηθούν άμεσα προκειμένου ο γιος του να επιστρέψει στο σπίτι του. Φυσικά ο πατέρας του παιδιού δεν άφησε έτσι το θέμα.

Αφού κατήγγειλε το απίστευτο περιστατικό στις αρμόδιες αρχές του Υπουργείου Παιδείας, σταμάτησε τον γιο του από το συγκεκριμένο σχολείο την επόμενη κιόλας μέρα . Για το συγκεκριμένο περιστατικό υπήρχε και ανακοίνωση από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Σχολείων που αναφέρει : «Η Ομοσπονδία μας έλαβε γνώση σοβαρής καταγγελίας για το ίδιο σχολείο όπου συνέβη ο εγκλεισμός του μικρού μαθητή στο σχολικό λεωφορείο.

Πιο συγκεκριμένα, μας καταγγέλθηκε ότι σε εκδρομή που διοργάνωσε το εν λόγω εκπαιδευτήριο για σκι στα Καλάβρυτα, οι αρμόδιοι ‘’ξέχασαν’’ μαθητή της Α’ Γυμνασίου εκεί και έφυγαν για την Αθήνα. Βεβαίως, το θέμα δεν αφορά μόνο μια ακόμη εμφανή περίπτωση παραμέλησης μαθητή.

Έχει να κάνει και με το γεγονός ότι το σχολείο διοργανώνει εκδρομές μαθητών χωρίς καμιά έγκριση από τις αρμόδιες εποπτικές υπηρεσίες του Υπ. Παιδείας. Αναρωτιέται κάποιος, ποιος αναλαμβάνει την νομική ευθύνη σε περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα ή οτιδήποτε άλλο.

Από τα περιστατικά αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας προκύπτει εύλογα πως είναι αναγκαία, όχι η μείωση (ή ακόμη και η κατάργηση) της εποπτείας του κράτους που ορισμένοι επιδιώκουν, αλλά η ενίσχυση των ελέγχων στα ιδιωτικά σχολεία, ώστε να διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον, το κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης και, κυρίως, η υγεία και η ασφάλεια των μαθητών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments