Ελλάδα

Εκατό χρόνια ενημέρωσης: Το Βήμα και τα Νέα ταξιδεύουν στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας

Εκατό χρόνια ενημέρωσης: Το Βήμα και τα Νέα ταξιδεύουν στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Πρώτος σταθμός του ταξιδιού τα Ιωάννινα.

Φτάνοντας στην συμπλήρωση 100 χρόνων από την κυκλοφορία της εφημερίδας “Το Βήμα”, οι εφημερίδες το Βήμα της Κυριακής και “Τα ΝΕΑ” προχωρούν στα εγκαίνια μίας σειράς εκδηλώσεων και ομιλιών στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Στόχος η ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε περιοχής και των στοιχείων της ιστορικής τους ταυτότητας.

Πρώτος σταθμός τα Ιωάννινα όπου «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ» διοργανώνουν, σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών εκδήλωση-ομιλία με θέμα «Οι Μεγάλες Σχολές των Ιωαννίνων – Ο Προεπαναστατικός Διαφωτισμός και ο Ηπειρώτικος Ευεργετισμός», η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 στις 19.30 στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων. Αφορμή η κυκλοφορία της ανατυπωμένης ιστορικής έκδοσης του 1930 «Τα Γιάννενα κι’ η Νεοελληνική Αναγέννηση (1648-1820)», η οποία θα κυκλοφορήσει την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 με την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής».

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας ενώ θα μιλήσουν ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος, ο καθηγητής και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεώργιος Δ. Καψάλης και η προϊσταμένη Διεύθυνσης της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων Βάγια Οικονομίδη. Την ομιλία θα προλογίσει και θα συντονίσει ο διευθυντής της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», Αντώνης Καρακούσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments