Video

Οι απατεώνες το… τερμάτισαν: Αν δείτε ένα στικάκι σε τοίχο μην το βγάλετε (vid)

Οι απατεώνες το… τερμάτισαν: Αν δείτε ένα στικάκι σε τοίχο μην το βγάλετε (vid)
Πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι ένα στικάκι USB που είδατε σε έναν τοίχο; Όσο δεν μπορείτε να φανταστείτε.

Θα σας περνούσε ποτέ από το μυαλό πως ένα απλό, μικρό στικάκι USB θα μπορούσε να αποδειχτεί έως και… καταστροφικό για εσάς; Λίγο δύσκολο ακούγεται. Είναι, όμως, πέρα ως πέρα αληθινό και αποτελεί ένα κόλπο απατεώνων από εκείνα που μόνο όσοι έχουν την… παρανομία στο αίμα τους θα μπορούσαν να σκεφτούν. Γι’ αυτό, αν ποτέ δείτε ένα στικάκι σε κάποιον τοίχο, καλό θα είναι να μην επιχειρήσετε να το βγάλετε από τη θέση του διότι πιθανότατα θα πέσετε κι εσείς στην παγίδα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι αρχές, σε περίπτωση που δείτε ένα στικάκι κολλημένο σε τοίχο ή το βρείτε τυχαία στο δρόμο, δεν θα πρέπει να το πάρετε και κυρίως να το συνδέσετε σε υπολογιστή, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος.

Η συγκεκριμένη τακτική ονομάζεται «Dead Drop» και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα… κόλπα που έχουν δημιουργηθεί από την κατασκοπεία κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι απατεώνες με το τέχνασμα «lost memory sticks» μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στις προσωπικές πληροφορίες, τους κωδικούς πρόσβασης και δεδομένα σας και μπορούν να καταστρέψουν τον υπολογιστή σας.

Δείτε λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments