Ελλάδα

Σήμα μακεδονικών προϊόντων VS σήμα Νέας Δημοκρατίας

Σήμα μακεδονικών προϊόντων VS σήμα Νέας Δημοκρατίας
Το εμπορικό σήμα για τα μακεδονικά προϊόντα που παρουσιάστηκε το απόγευμα της Πέμπτης θυμίζει αρκετά το σήμα της Νέας Δημοκρατίας.

Μια απίστευτη ομοιότητα διακρίνουν όσοι παρατηρούν καλά το σήμα της Νέας Δημοκρατίας με το νέο επίσημο σήμα για τα Μακεδονικά προϊόντα. Φαίνεται πως ο σχεδιαστής του λογότυπου για τα Μακεδονικά προϊόντα πήρε έμπνευση από το σήμα της Νέας Δημοκρατίας που σχεδίασε ο εικαστικός Φανούρης Μωραϊτης γιατί αλλιώς δεν εξηγείται η απίστευτη ομοιότητα.

Σύμφωνα, λοιπόν με τον Στράτο Τσαχπίνη, ο οποίος εργάστηκε για το γραφιστικό, για τη λέξη «Macedonia» επιλέχθηκε το «C» και όχι το «Κ» καθώς στις μηχανές αναζήτησης (π.χ. Google) το «Macedonia» έχει 400.000.000 αποτελέσματα και το «Makedonia» έχει περίπου 14 εκατομμύρια αποτελέσματα.

Στο κέντρο του σήματος δεσπόζει ένα μεγάλο «Μ», ένα γράμμα που υπάρχει σε όλες σχεδόν τις γλώσσες και η χώρα μας δεν ήθελε επ’ ουδενί να «χαρίσει» στα Σκόπια.

Στην αρχική πρόταση του ΣΕΒΕ στο κέντρο του σήματος υπήρχε το «μ», ένα ελληνικό γράμμα, το οποίο όμως είναι παγκόσμιο σύμβολο μέσω των μαθηματικών. Μόνο που το «Μ» έχει το πλεονέκτημα να είναι γενικότερο και πολύ πιο αναγνωρίσιμο σε όλα τα πεδία. Το σύνθημα του σήματος είναι «The Great Land» ενώ τα χρώματά του είναι άσπρο και μπλε.

Όπως και στο σήμα της Νέας Δημοκρατίας. Το σήμα, που παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ-Συνδέσμου Εξαγωγέων Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, θα κατατεθεί στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Αλικάντε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments