Πως Να

Πως θα πάρετε επίδομα θέρμανσης: Τι ποσό δικαιούστε

Πως θα πάρετε επίδομα θέρμανσης: Τι ποσό δικαιούστε
Πως θα πάρετε επίδομα θέρμανσης: Οι καταναλωτές θα μπορούν να λάβουν το επίδομα πιο εύκολα φέτος, καθώς μειώθηκε το ελάχιστο ποσό δαπάνης.

Πως θα πάρετε επίδομα θέρμανσης: Ευκολότερη θα είναι από φέτος η είσπραξη του επιδόματος θέρμανσης για αρκετούς πολίτες, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, καθώς η ελάχιστη δαπάνη για πετρέλαιο έχει μειωθεί. Έτσι, τα νοικοκυριά θα λάβουν το επίδομα θέρμανσης ακόμα και για μικρές ποσότητες πετρελαίου. Για να εισπράξει το επίδομα που δικαιούται ένα νοικοκυριό θα αρκεί να ξοδέψει για αγορά πετρελαίου θέρμανσης ποσό μικρότερο κατά 65%-70% σε σύγκριση με αυτό που ξόδεψε πέρυσι.

Το συνολικό ποσό του επιδόματος που θα εισπράξει θα φτάνει στο 50% της αξίας του πετρελαίου θέρμανσης που θα έχει προμηθευτεί, ενώ πέρυσι το επίδομα αντιστοιχούσε σε ποσοστό της τάξεως του 15%-16% της αξίας του. Παράλληλα, οι δικαιούχοι που βαρύνονται με ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα (ανήλικα ή ενήλικα σπουδάζοντα ή στρατευμένα ή άνεργα) θα λάβουν το επίδομα προσαυξημένο κατά 10% για κάθε τέκνο.

Επίσης, όσοι δικαιούχοι κατοικούν σε ορεινούς Δήμους που ανήκουν στους νομούς Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών και Φλώρινας θα λάβουν πρόσθετο επίδομα, ενώ όσοι κατοικούν σε ορεινές κοινότητες που ανήκουν σε Δήμους μη ορεινούς, θα λάβουν επίδομα υψηλότερο κατά 20%, όπως προβλέπεται για τους ορεινούς Δήμους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments