Lifestyle

Το εντυπωσιακό αυτό σπίτι βρίσκεται στην Αττική – «Αναδύεται» μέσα από το νερό [pics]

Το εντυπωσιακό αυτό σπίτι βρίσκεται στην Αττική – «Αναδύεται» μέσα από το νερό [pics]
Δίνει την αίσθηση πως το σπίτι βρίσκεται σε ένα υδάτινο περιβάλλον.

Είναι ένα σπίτι όνειρο… Από εκείνα που βλέπεις στα περιοδικά διακόσμησης και αναρωτιέσαι «πού στο καλό υπάρχουν τέτοια σπίτια και γιατί εσύ δεν μένεις σε ένα από αυτά».

Το H3, όπως είναι το όνομα της οικίας που θα δεις παρακάτω, είναι ένα εντυπωσιακό σπίτι σε οικόπεδο 7.000 τ.μ. και έχει συνολική επιφάνεια 1.000 τ.μ.. Όχι, αυτή πολυτελής οικία δεν βρίσκεται ούτε στο Μπέβερλι Χιλς, ούτε στη Σιγκαπούρη, βρίσκεται στην Αθήνα.

Είναι δημιούργημα του αρχιτεκτονικού γραφείου 314 Architecture Studio, πίσω από το οποίο βρίσκεται ο Παύλος Χατζηαγγελίδης. Το κτίριο στηρίζεται ουσιαστικά σε δύο πυλώνες, οι οποίοι φαίνεται σαν να αναδύονται από το νερό, δίνοντας έτσι την αίσθηση πως το σπίτι βρίσκεται σε ένα υδάτινο περιβάλλον.

Η κατοικία σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε ο ήλιος να ζεσταίνει τους χώρους τους χειμερινούς μήνες, ενώ το καλοκαίρι να μην «εισβάλει» στο εσωτερικό, μιας και ο θερμός αέρας φεύγει προς τα έξω. Το νερό, μάλιστα, που περικλείει το κτίριο βοηθά στη διατήρηση της δροσιάς του σπιτιού. Επειδή ο ιδιοκτήτης αγαπά τα σκάφη το υγρό στοιχείο είναι έντονο, με τρεις συγκοινωνούντες ρηχές «λίμνες» να υπάρχουν σε όλες τις πλευρές του σπιτιού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments