Πολιτική

Στέλιος Πέτσας: Έτοιμα μέχρι το καλοκαίρι τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα – Προτεραιότητα η Σάμος

Στέλιος Πέτσας: Έτοιμα μέχρι το καλοκαίρι τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα – Προτεραιότητα η Σάμος
Στέλιος Πέτσας: Σε συνέχεια του ολοκληρωμένου νέου σχεδίου της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μέσω συνέντευξης του έκανε σαφές πως το προσεχές καλοκαίρι το πρόγραμμα θα βρίσκεται σε πλήρη υλοποίηση.

Στέλιος Πέτσας: Την βεβαιότητα πως το προσεχές καλοκαίρι θα είναι έτοιμα όλα τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού εξέφρασε μέσω συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. “Έως το καλοκαίρι θα είναι έτοιμα όλα τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα στα νησιά, ενώ προτεραιότητα έχει η Σάμος, η οποία φιλοξενεί πάνω από 7.000 πρόσφυγες και μετανάστες” τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στο νησί της Σάμου, το οποίο ζει το μεγαλύτερο “δράμα” του έργου των μεταναστευτικών ροών, καθώς ο όγκος αυτών αδυνατεί την διαμονή τους στο νησί. “Θα υπάρξει μια κλειστή δομή δυνατότητας φιλοξενίας 5.000 ατόμων για να αντικαταστήσει αυτό το χάος. Θα είναι η πρώτη δομή που θα τεθεί σε λειτουργία” ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας προσθέτοντας σε ερώτηση για τις διαμαρτυρίες των τοπικών αρχών του νησιού πως “το μόνο που μπορώ να ακούσω είναι οι επιφυλάξεις για τα επόμενα βήματα”.

Στόχος η μεταφορά 20.000 μεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα

Ο κ. Πέτσας προανήγγειλε αυστηρότερο πλαίσιο λειτουργίας των ΜΚΟ, “Έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες ελέγχου ώστε να δοθούν τα εύσημα σε όσες λειτουργούν σωστά και να απομακρυνθούν όσες λειτουργούν παρασιτικά» ανέφερε. Παράλληλα, στα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού – προσφυγικού, ο κ. Πέτσας τόνισε πως περιλαμβάνονται η φύλαξη των συνόρων, η επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου και οι αυξημένες επιστροφές μεταναστών. “Στόχος μας είναι η μεταφορά 20.000 προσφύγων από τα νησιά του Αιγαίου στην ενδοχώρα” σχολίασε, σημειώνοντας ότι προτεραιότητα αποτελεί η επιστροφή 10.000 ατόμων μέχρι τις αρχές του 2020.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments