Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: “Nα μην επιτρέψουμε στην Τουρκία να εκβιάζει την ΕΕ με τις μεταναστευτικές ροές”

Βαρβιτσιώτης: “Nα μην επιτρέψουμε στην Τουρκία να εκβιάζει την ΕΕ με τις μεταναστευτικές ροές”
Βαρβιτσιώτης: «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην Τουρκία να εκβιάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση με τις μεταναστευτικές ροές» τόνισε κατά τη συνάντηση του με τον υφυπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας, Στέφαν Μάγιερ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Βαρβιτσιώτης: Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας της Ελλάδας με τη Γερμανία, καθώς η τελευταία αποτελεί τον κορυφαίο σύμμαχο της χώρας για το μεταναστευτικό στην ΕΕ. Από την πλευρά του, ο κ. Μάγιερ, ο οποίος έχει οριστεί ως πολιτικό σημείο επαφής (political contact person) για τη μετανάστευση στο γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση για την πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά με το μεταναστευτικό.

Επιπλέον, ο κ. Βαρβιτσιώτης  σημείωσε πως είναι αναγκαία η ενίσχυση της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών-μελών της Ένωσης και πως η υιοθέτηση μιας νέας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής ασύλου, σύμφωνα με την οποία δεν θα επιβαρύνονται υπέρμετρα τα κράτη πρώτης υποδοχής, όπως η Ελλάδα. Επανέλαβε, δε, πως η χώρα μας πλέον επιδεικνύει μηδενική ανοχή στην παραβίαση των συνόρων από τους διακινητές.

Από την πλευρά του, ο κ. Μάγιερ, έδωσε συγχαρητήρια στην ελληνική κυβέρνηση για την πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά με το μεταναστευτικό. Επίσης, σημείωσε πως, επειδή οι δύο χώρες έχουν κοινά συμφέροντα -καθώς η Ελλάδα είναι η πιο σημαντική χώρα υποδοχής και η Γερμανία είναι η πιο σημαντική χώρα προορισμού των μεταναστευτικών ροών- «κρίνεται σκόπιμο όπως ενισχυθεί η περαιτέρω διμερής συνεργασία στον τομέα αυτό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments