Ελλάδα

Δίκη Siemens: Ελαφρυντικά για επτά καταδικασθέντες – Από 7 έως 15 χρόνια πρότεινε η εισαγγελέας

Δίκη Siemens: Ελαφρυντικά για επτά καταδικασθέντες –  Από 7 έως 15 χρόνια πρότεινε η εισαγγελέας
Δίκη Siemens: Δύο διαφορετικά ελαφρυντικά αναγνωρίστηκαν στο δικαστήριο για τους επτά καταδικασθέντες. με την προτεινόμενη ποινή από την εισαγγελέα να φτάνει στα 15 χρόνια.

Δίκη Siemens: Δύο ξεχωριστά ελαφρυντικά αναγνώρισε σήμερα (26/11) το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 7 από τους 22 συνολικά καταδικασθέντες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην περιβόητη υπόθεση Siemens. Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου σε δύο χρηματιστές με παρένθετο ρόλο στη διακίνηση μαύρου χρήματος. Επίσης, αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη σε 5 εκ των καταδικασθέντων για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Πρόκειται για στελέχη της μητρικής Siemens.

Τονίζοντας ότι η υποθεση της Siemens αποτελεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο δωροδοκιών στη χώρα μας, η εισαγγελέας του δικαστηρίου Ε. Σκεπαρνιά πρότεινε στη συνέχεια ποινές για όσους κρίθηκαν ένοχοι. Οι ποινές που πρίτεινε η εισαγγελέας ξεκινούν από τα 7 έτη και φτάνουν στην ανώτατη προβλεπόμενη – βάση του νέου ποινικού κώδικα – που είναι τα 15.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα «ιθύνοντα ρόλο σε αξιόποινες πράξεις με συμμετοχή πολλών προσώπων» είχαν ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο Χρήστος Καραβέλλας, ο Πρόδρομος Μαυρίδης και 3 πρώην στελέχη του ΟΤΕ. Τέλος η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε τη χαμηλότερη ποινή των 7 ετών για όσους έλαβαν ελαφρυντικά .

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments