Διεθνή

Πέθανε 63χρονος από το γλείψιμο του σκύλου του – Τι συμπτώματα εκδήλωσε

Πέθανε 63χρονος από το γλείψιμο του σκύλου του – Τι συμπτώματα εκδήλωσε
Οι ιδιοκτήτες σκύλων θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή αν παρουσιάσουν κάποια συμπτώματα.

Ένας 63χρονος έχασε τη ζωή του με τον πιο απίθανο τρόπο. Συγκεκριμένα ο άτυχος άντρας μολύνθηκε από το βακτήριο capnocytophaga canimorsus, το οποίο υπάρχει φυσικά στο στόμα σκύλων και των γατών, αλλά σπάνια μεταδίδεται στον άνθρωπο, ανέφερε το CNN. Αρχικά ο άντρας ανέφερε συμπτώματα που μοιάζουν με εκείνα της γρίπης και αργότερα ανέπτυξε σοβαρή σήψη και μια οξεία διαταραχή που ονομάζεται purpura fulminans και προκαλεί σημάδια αίματος, μώλωπες και αποχρωματισμό του δέρματος καθώς και δερματική νέκρωση.

Στη συνέχεια ο ο 63χρονος υποβλήθηκε σε εντατική θεραπεία, αλλά η υγεία του συνέχισε να επιδεινώνεται και πέθανε λόγω πολλαπλής ανεπάρκειας οργάνων. Η μελέτη αυτού του απίστευτου θανάτου δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Case Reports in Internal Medicine, την οποία μπορείτε να διαβάσετε στο τέλος του κειμένου.

Ο 63χρονος δεν ήταν το πρώτο θύμα της μόλυνσης

Τον Μάιο του 2019, γιατροί ακρωτηρίασαν τα πόδια και τα χέρια μιας γυναίκας στο Οχάιο των ΗΠΑ, η οποία μολύνθηκε με capnocytophaga canimorsus, πιθανότατα όταν το κουτάβι της την έγλειψε σε μικρή ανοικτή πληγή, ανέφερε το CNN. Πέρυσι, η μύτη και τα άκρα ενός άνδρα στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ ακρωτηριάσθηκαν εξαιτίας του ίδιου τύπου λοίμωξης.

Το βακτήριο Capnocytophaga canimorsus είναι “εντελώς φυσιολογική χλωρίδα του στόματος του σκύλου και συνήθως δεν προκαλεί κανένα είδος σημαντικής ασθένειας. Ωστόσο, αν μεταφερθεί σε λάθος μέρος, σε λάθος χρόνο, σε λάθος ασθενή… μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές λοιμώξεις – αλλά πολύ, πολύ σπάνια”, δήλωσε στο CNN ο δρ. Stephen Cole, λέκτορας στην κτηνιατρική μικροβιολογία, στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας.

Δείτε τη σχετική μελέτη εδώ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments