Πολιτική

Κωστής Χατζηδάκης: “Βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο για την εξυγίανση της ΔΕΗ”

Κωστής Χατζηδάκης: “Βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο για την εξυγίανση της ΔΕΗ”
Κωστής Χατζηδάκης: Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε ραδιοφωνική συνέντευξη αναφέρθηκε στα βήματα εξυγίανσης που πραγματοποιούνται για τη ΔΕΗ αλλά και στο ενδιαφέρον που προκύπτει για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ.

Κωστής Χατζηδάκης: Σταθερά βήματα για την εξυγίανση της ΔΕΗ πραγματοποιεί η κυβέρνηση όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Επιπρόσθετα αναφέρθηκε και στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, με τον Κωστή Χατζηδάκη να αναφέρει πως τελευταία προκύπτει έντονο ενδιαφέρον με το υπουργείο να χωρίζει τον οργανισμό σε δύο διαφορετικούς τομείς.

“Αύριο ανεβαίνουμε θέλω να πιστεύω το δεύτερο σκαλί, που είναι τα μέτρα θεσμικού εκσυγχρονισμού της ΔΕΗ, μεταξύ των οποίων είναι οι βάσεις για να γίνει μια μεγάλη εθελουσία, η οποία θα είναι αυτοχρηματοδοτούμενη, που θα συνδέεται με την απολιγνιτοποίηση και θα ρίξει το κόστος μισθοδοσίας της ΔΕΗ. Θα είναι μέτρα κατάργησης της μονιμότητας για τους νεοεισερχόμενους και μέτρα κατάργησης της μονιμότητας για τα διευθυντικά στελέχη της ΔΕΗ, που θα έχουν πλέον τριετή συμβόλαια. Αυτά τα μέτρα θα περάσουν αύριο από τη Βουλή και μετά θα προχωρήσουμε προς την απολιγνιτοποίηση που είναι ένα τεράστιο project” πρόσθεσε.

“Μεγάλο ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ”

“Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, στην οποία θα προχωρήσουμε σε δύο πακέτα, ΔΕΠΑ– εμπορία και ΔΕΠΑ-υποδομές. Εκεί θα υπάρξει ενδιαφέρον θέλω να πιστεύω και από την Ελλάδα και από το εξωτερικό. Έχουμε μιλήσει για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και εκεί έχει εκδηλωθεί ένα ενδιαφέρον και ανεξάρτητα από τις ιδιωτικοποιήσεις, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δεδομένης και της βούλησης της κυβέρνησης να προχωρήσει δυναμικά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στην πράσινη ενέργεια, την ενέργεια του μέλλοντος” τόνισε.

“Έχουμε να προχωρήσουμε και την ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων, τώρα σύντομα προγραμματίζω να πάω στην Ολλανδία για να δω τι έχουν κάνει για να προχωρήσουμε. Θα φέρουμε και στις αρχές του χρόνου ένα νομοσχέδιο για το περιβάλλον” σχολίασε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments