Οικονομία

Μοσκοβισί: «Αν ήταν άλλη Επιτροπή η Ελλάδα θα είχε βγει από την ευρωζώνη»

Μοσκοβισί: «Αν ήταν άλλη Επιτροπή η Ελλάδα θα είχε βγει από την ευρωζώνη»
Μοσκοβισί: "Ως μια από τις μεγάλες νίκες" χαρακτήρισε ο Πιερ Μοσκοβισί την διάσωση της ελληνικής οικονομίας, κατά την τελευταία ακρόασή του από την Επιτροπή Οικονομικών της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.

Μοσκοβισί: Αναφορά στην Ελλάδα και την οικονομική κρίση έκανε ο Πιέρ Μοσκοβισί μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης. «Στο πολιτικό επίπεδο, είναι μία από τις μεγάλες νίκες της Επιτροπής και της Γαλλίας», υποστήριξε ο Μοσκοβισί, λίγο πριν «αποχαιρετήσει» την θέση του επιτρόπου Οικονομικών της Κομισιόν, λόγω της λήξης της πενταετούς θητείας του αυτό το Σαββατοκύριακο. «Σε όλα τα στάδια, μέσα σ’ ένα μερικές φορές εχθρικό περιβάλλον, η Ελλάδα μπορούσε να υπολογίζει στη στήριξη της Γαλλίας και της Κομισιόν», διαβεβαίωσε αναφερόμενος στην αντίθεση της Γερμανίας και άλλων χωρών του Βορρά στην παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη μετά το 2010 που η χώρα επλήγη από την οικονομική κρίση.

«Αν ήταν ένας άλλος επίτροπος και όχι εγώ, αν ήταν μια άλλη Επιτροπή και όχι αυτή, η Ελλάδα θα είχε βγει από την ευρωζώνη. Θα είχε αποπεμφθεί απ’ αυτή», τόνισε ο Μοσκοβισί απαντώντας στους βουλευτές του κόμματος Ανυπότακτη Γαλλία (LFI) που κατηγορούσαν τις Βρυξέλλες ότι «γονάτισαν τους Έλληνες». Ο επίτροπος επιπλέον δήλωσε πως είναι «υπερήφανος για τη διαδρομή της Ελλάδας μετά τις πιο δύσκολες στιγμές της οικονομικής κρίσης» και πως έχει «εμπιστοσύνη» στο μέλλον της.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments