Αθλητισμός

Έθεσαν εαυτούς εκτός Εθνικής Πρίντεζης, Παπανικολάου και Κόνιαρης – Τι απαντά ο Ρικ Πιτίνο

Έθεσαν εαυτούς εκτός Εθνικής Πρίντεζης, Παπανικολάου και Κόνιαρης – Τι απαντά ο Ρικ Πιτίνο
Εθνική: Με επιστολή τους προς της Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), οι Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου και Αντώνης Κόνιαρης ενημερώνουν πως δεν θα αποτελέσουν μέλη της Εθνικής Ομάδος λόγω της απόφασης του Ρικ Πιτίνο να αναλάβει το "τιμόνι" του Παναθηναϊκού.

Εθνική:  Οι Έλληνες διεθνείς του Ολυμπιακού απέστειλαν επιστολή στην ΕΟΚ, όπου αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να φορέσουν την “γαλανόλευκη” λόγω της απόφασης του Ρικ Πιτίνο να αναλάβει τον Παναθηναϊκό. Συγκεκριμένα, οι Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου και Αντώνης Κόνιαρης ανέφεραν ότι δεν επιθυμούν να αγωνιστούν για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την απόφαση του Ρικ Πιτίνο να αναλάβει ξανά τα ηνία των “πρασίνων”.

Οι τρεις αθλητές είχαν λάβει διαβεβαιώσεις από τον νέο ομοσπονδιακό τεχνικό ότι δεν θα είναι προπονητής στον Παναθηναϊκό ή σε κάποια άλλη ομάδα και πως θα ασχοληθεί μόνο με την Εθνική, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» γνωστοποίησαν ότι εφόσον δεν θα αλλάξει κάτι δεν θα ενισχύσουν την Ελλάδα στην «μάχη» για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020. «Εμείς ήμασταν πάντα ενάντια στην κόντρα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, ήμασταν πάντοτε παρόντες στην Εθνική ομάδα, αλλά δεν μπορούμε να βρισκόμαστε στη μέση. Αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα στο θέμα του προπονητή, εμείς δεν θα μπορούμε να είμαστε μέλη της ομάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά ένα μέρος της επιστολής.

Υπενθυμίζεται, πως ο Αμερικανός θρύλος του κολεγιακού μπάσκετ επέστρεψε στην Ελλάδα και ανέλαβε εκτός από την ΕΘνική και τον Παναθηναϊκό (για δεύτερη φορά). Με το συμβόλαιό του μάλιστα να τον κρατά στον πάγκο του ΟΑΚΑ μέχρι το καλοκαίρι του 2021.

Η απάντηση του Ρικ Πιτίνο

Με προσωπική δήλωση του ο Ρικ Πιτίνο πήρε θέση ξεκαθαρίζοντας πως η Εθνική Ομάδα δεν έχει σχέση με αντιπαλότητες, αλλά με σεβασμό. Συγχρόνως τονίζει πως θα συγκεντρώσει 12 παίκτες, που θα κάνουν μια σπουδαία προσπάθεια στο προολυμπιακό τουρνουά: Όταν συναντήθηκα με τους δύο παίκτες του Ολυμπιακού – δεν υπήρχαν “ανοιχτές” θέσεις εργασίας για εμένα, ώστε να κοουτσάρω. Έχω μεγάλο σεβασμό για όλες τις ομάδες στην Ελλάδα. Η Εθνική Ομάδα δεν έχει σχέση με μία αντιπαλότητα, αλλά με το να αγωνίζεσαι και να τιμάς τη χώρα σου. Θα επιλέξω 12 παίκτες που θα μου δώσουν σπουδαία προσπάθεια για να μας βοηθήσουν να φτάσουμε στη νίκη”.

Η αντίδραση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Την κίνηση αυτή των “ερυθρολεύκων” σχολίασε και  ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κάνοντας λόγο για αποτυχημένη προσπάθεια απαξίωσης του ελληνικού μπάσκετ από τους Πειραιώτες, ενώ μίλησε και για το ελληνικό κράτος που νοικιάζει το κρατικό ΣΕΦ. Αναλυτικά έγραψε: «Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια απαξίωσης του ελληνικού πρωταθλήματος και την βάναυση δυσφήμισή του, τώρα αποκλείουν τους αθλητές τους από την Εθνική ομάδα. Με ποια λογική συνεχίζει το ελληνικό κράτος να τους νοικιάζει-παραχωρεί προς χρήση το κρατικό ΣΕΦ (aka εξοχικό);;;».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments