Αθλητισμός

Αλέξης Κούγιας: Συμφωνία κυρίων με Σαββίδη για τους Ουάρντα και Κάτσε

Αλέξης Κούγιας: Συμφωνία κυρίων με Σαββίδη για τους Ουάρντα και Κάτσε
Αλέξης Κούγιας: Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ σχολίασε τη συμφωνία του με τον Ιβάν Σαββίδη για τους Άμρ Ουάρντα και Έργκους Κάτσε και τη μη χρησιμοποίηση τους στα παιχνίδια ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΛ.

Αλέξης Κούγιας: Τη συμφωνία του με τον Ιβάν Σαββίδη για μη χρησιμοποίηση των δανεικών από τον ΠΑΟΚ Ουάρντα και Κάτσε στα παιχνίδια ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΛ σχολίασε ο Αλέξης Κούγιας με παρέμβαση του σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού «Metropolis 95,5», λέγοντας πως το ελληνικό ποδόσφαιρο δε θα μπορούσε να αντέξει αν οι συγκεκριμένοι παίκτες κέρδιζαν την ομάδα στην οποία ανήκαν.

Αρχικά ανέφερε πως: «Ένας φίλος με ενημέρωσε ότι ο παρουσιαστής της εκπομπής, ονόματι Χατζηνάκος, αναφέρθηκε στο παιχνίδι ΑΕΛ-Λαμία και είπε ότι δεν μπορεί να μιλήσει γι αυτό. Ένα υπονοούμενο τελείως διαφορετικό, ανεφέρετο σε εξωαγωνιστικούς λόγους. Στη συνέχεια ο Βασίλης Χατζηνάκος ξεκαθάρισε ότι σε καμιά περίπτωση δεν υπήρξε τέτοια αναφορά και πως ήταν ένα κακό αγωνιστικά παιχνίδι με άσχημη απόδοση και των δύο ομάδων και συνέχισε λέγοντας για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου και πως το γήπεδο ήταν άδειο.

Ο κ. Κούγιας συνέχισε: «Χαίρομαι διότι είμαι πολύ ευαίσθητος σε αυτά τα θέματα. Στο παιχνίδι με τη Λαμία δεν υπήρχε κανένα θέμα με τον αγωνιστικό χώρο και είχε 7000 κόσμο. Το γήπεδο έχει χωρητικότητα 18.000 θέσεων, υπερβολικά μεγάλη για το μέγεθος της ΑΕΛ, Μπορεί να γεμίσει κάποιο παιχνίδι αλλα στο ματς με τη Λαμία είχε κόσμο και μάλιστα σε εργάσιμη μέρα. Δεν έχω κανέναν λόγο να παρεμβαίνω σε εκπομπές αλλά είμαι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε ορισμένα πράγματα που αφορούν την ηθική των ομάδων. Οι δικές μου ομάδες δεν έχουν δώσει ποτέ δικαιώματα. Αν ήταν κάτι καθαρά ποδοσφαιρικό, τότε συγνώμη για την παρέμβαση, κάποιος θα μου μετέφερε άλλα πράγματα».

Για το ότι προσφέρει στο ποδόσφαιρο, φτάνει στη «βρύση» αλλά δεν καταφέρνει να πιει «νερό»: «Φέτος έχουμε μία εξαιρετική ομάδα.Ειδικά με τις προσθήκες του Ουάρντα και του Κάτσε, είμαστε πλήρεις σε όλες τις γραμμές. Έχουμε παίξει 4 ντέρμπι μέχρι τώρα, κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας, ενώ από τον Ολυμπιακό χάσαμε με ένα πένμαλτι που το είδαν μόνο στο VAR. Με την ΑΕΚ δεν μας έδωσαν δύο πέναλτι. Στην Τούμπα, ανεξαρτήτως ποιο θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα ήταν πολύ καλός ο ΠΑΟΚ εναντίον μας αλλά έχω την άποψη πως υπήρχε ένα καταφανέστατο πέναλτι. Αλλά αυτά είναι θέματα που μπορούν να συμβούν. Εγώ παρενέβην στην εκπομπή σας διότι κάποιος μου μετέφερε ότι υπήρξε ένα υπονοούμενο που αφορά το ΑΕΛ -Λαμία. Ήθελα να μάθω αν υπάρχει κάτι, κι εγώ στενοχωρήθηκα. Για μένα είναι αδιανόητο το σκορ, όπως και η εξέλιξη του αγώνα. Και ορισμένα λάθη ήταν πραγματικά πολύ ακραία».

Για ποιον λόγο δεν αγωνίστηκαν οι Κάτσε, Ουάρντα στο ματς με τον ΠΑΟΚ: «Γιατί υπήρχε συμφωνία κυρίων με τον κ. Σαββίδη. Δια του κ. Γκαγκάτση, γιατί δεν μίλησα απευθείας με τον Ιβάν, ότι οι δύο αυτοί παίκτες δεν θα αγωνιστούν στα μεταξύ μας παιχνίδια. Εγω συμφώνησα απολύτως με αυτήν την επιλογή γιατί θεωρώ ότι δεν είμαστε σε ένα Πρωτάθλημα που μπορούν οι παίκτες αυτοί να συμμετέχουν σε έναν αγώνα εναντίον της ομάδας στην οποία ανήκουν. Θα μπορούσε ο Κάτσε να κάνει ένα πέναλτι, ο Ουάρντα να βάλει ένα γκολ. Ηταν κάτι πολύ σημαντικό και πολύ σωστό για μένα γιατί είναι κρίμα να δημιουργούνται εντυπώσεις. Συγχρόνως δεν είμαστε τόσο προηγμένης ποδοσφαιρικής υφής ώστε να μπορούμε να ανεχθούμε ακόμα και τον Ουάρντα να πετυχαίνει ένα γκολ εναντίον της ομάδας στην οποία ανήκει. Η έναν παίκτη σαν τον Κάτσε να κάνει ένα λάθος και να δεχόμαστε ένα γκολ. Δυστυχώς υπάρχουν παντού κακοήθεις και είναι πολύ καλύτερο αυτά τα παιδιά να μην επιφορτίζονται με τέτοιο βάρος».

Για το αν θα υπερψήφιζε έναν νόμο που θα απαγόρευε τους δανεισμούς παικτών μεταξύ ομάδων της ίδιας κατηγορίας: «Ακραία. Είναι οι πρώτοι ποδοσφαιριστές που παίρνω δανεικούς αλλά ήταν αναγκαιότητα. Σκεφτείτε ποιες ομάδες έχουν βγει στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Αν δείτε το ιστορικό αυτής της διαδρομής, θα δείτε ότι ο Ατρόμητος όσες φορές βγήκε είχε δανεικούς και από τον Ολυμπιακό και από τον ΠΑΟΚ. Ο Πανιώνιος είχε δανεικούς από τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΣ Γιάννινα από τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Εμείς δεν είμαστε κορόιδα. Δεν πήρα δανεικούς όπως ο Βόλος, 7 παιδιά από την Κ20 του ΠΑΟΚ».

Για ποιον λόγο ενώ ο ίδιος γνωρίζει από ποδόσφαιρο, η ομάδα του χύνει «την καρδάρα με το γάλα» και δεν μπορεί να του δώσει την ώθηση να προσφέρει ακόμα περισσότερο: «Πράγματι γνωρίζω από ποδόσφαιρο. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να είμαι και ο προπονητής της ομάδας. Μπορώ να κάνω ποδοσφαιρικές επιλογές και με τη γνώση που έχω να πάιρνω καλύτερους ποδοσφαιριστές και με καλύτερα ανταλλάγματα ή να έχω μεγαλύτερη επιτυχία στις επιλογές των ποδοσφαιριστών. Να παίρνω ποδοσφαιριστές με λιγότερα χρήματα από όσα θα έδιναν άλλοι, να παίρνω ποδοσφαιριστές που νομίζω ότι είναι ταλέντα. Μη νομίζετε όμως ότι έχω ατελείωτο χρόνο.

Εργάζομαι 15 ώρες τη μέρα όλο το χρόνο. Δεν είμαι επαγγελματίας ιδιοκτήτης, είμα σπόρτσμαν. Μου αρέσει όλη αυτή η συμμετοχή μου στον ποδοσφαιρικό ανταγωνισμό όμως η διαφορές είναι οι εξής. Δεν έχω τα χρήματα που έχουν οι μεγάλοι ιδιοκτήτες και επειδή δεν είμαι φερέφωνο ώστε να παίρνω χρήματα από άλλους ή να κάνω τον πρόεδρο ή τον ιδιοκτήτη ενώ δεν είμαι ο πραγματικός ιδιοκτήτης. Έχω ορισμένες δυνατότητες. Από την άλλη μεριά, όλες μου οι ομάδες έχουν πέσει θύματα ακραίων διαιτητικών λαθών. Αλλά υπάρχει και κάτι που είναι θετικό για μένα. Καμία ομάδα μου δεν υποβιβάστηκε ποτέ, όλες είχαν πρόοδο.

Απλώς όταν είχα τα προηγούμενα χρόνια τον ΠΑΣ Γιάννινα, την Παναχαϊκή, δεν τις άφηναν να ανεβούν κατηγορία. Αλλοτε το κύκλωμα του Θωμά του Μητρόπουλου, άλλοτε το κύκλωμα των Θωμά Μητρόπουλου-Κόκκαλη. Στα χρόνια που κυριαρχούσε ο Πατέρας, έπεσα πάνω στον Τσακογιάννη και σε αυτού που ήταν κατηγορούμενοι στο Koriopolis. Ο,τι έχω πει κατά καιρούς και έχω καταγγείλει, έχει χρησιμοποιηθεί μέσα από υποκλοπές. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να μην το αναγνωρίζουν αυτό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments