Αθλητισμός

Ρωσία: Τετραετής αποκλεισμός για σκάνδαλο ντόπινγκ – Χάνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Μουντιάλ του Κατάρ

Ρωσία: Τετραετής αποκλεισμός για σκάνδαλο ντόπινγκ – Χάνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Μουντιάλ του Κατάρ
Ρωσία: Η Ρωσία τιμωρήθηκε με τετραετή αποκλεισμό από όλες τις μεγάλες διοργανώσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ.

Ρωσία: Βόμβα στον Παγκόσμιο Αθλητισμό έπεσε το μεσημέρι της Δευτέρας [9/12]. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ επέβαλε ποινή αποκλεισμού για την Ρωσία από όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα δούμε τη σημαία της χώρας ούτε θα ακούσουμε τον Εθνικό ύμνο στους Ολυμπιακούς αγώνες και το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ.

Ωστόσο όσοι αθλητές αποδείξουν ότι δεν έχουν κάποια σχέση με το σκάνδαλο ντόπινγκ θα μπορούν να πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες με ουδέτερη σημαία. Η επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ συνεδρίασε στην Ελβετία και η απόφαση για την τιμωρία της Ρωσίας ήταν ομόφωνη. Αυτή η απόφαση πάρθηκε μετά από έρευνα που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2019.

Τι θα γίνει με την Εθνική Ποδοσφαίρου

Ο Οργανισμός έδωσε στη Ρωσία μια προθεσμία 21 ημερών προκειμένου να καταθέσει έφεση. Σε περίπτωση που προχωρήσει τελικά σε έφεση αυτή θα εκδικαστεί στο CAS. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα. Στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018 168 Ρώσοι αθλητές αγωνίστηκαν υπό ουδέτερη σημαία.

Παρά την απαγόρευση, η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ρωσίας θα αγωνιστεί κανονικά στο Euro 2020. Αυτό συμβαίνει γιατί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου δεν θεωρείται μεγάλη διοργάνωση σε σχέση με αποφάσεις για παραβιάσεις του ντόπινγκ. Αντίθετα αν δεν μειωθεί η ποινή, η Εθνική ποδοσφαίρου δεν θα μπορέσει να δώσει το “παρών” στο Μουντιάλ του Κατάρ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments