Θέσεις Εργασίας

Υπουργείο Εσωτερικών: 19.700 προσλήψεις στο Δημόσιο

Υπουργείο Εσωτερικών: 19.700 προσλήψεις στο Δημόσιο
Υπουργείο Εσωτερικών: Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στον προγραμματισμό για τις προσλήψεις μίλησε με συγκεκριμένους αριθμούς.

Υπουργείο Εσωτερικών: Τον πλήρη προγραμματισμό του υπουργείου Εσωτερικών στο πεδίο των προσλήψεων γνωστοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο αρμόδιος υπουργός, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, μίλησε με συγκεκριμένους αριθμούς.

Αναφερόμενος στον προγραμματισμό του Υπουργείου Εσωτερικών για τις προσλήψεις ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε:

  • Παραμένει η αναλογία “1:1”. Δηλαδή μία πρόσληψη στο Δημόσιο ανά μία αποχώρηση. Σύνολο νέων προσλήψεων με βάση αυτή την αναλογία 19.700
  • Εκτός από τις παραπάνω προσλήψεις και πέρα από την αναλογία “1:1” έχουν προγραμματιστεί η κάλυψη άλλων 8.000 κενών θέσεων στους δήμους και τις Περιφέρειες όλης της χώρας
  • Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” – 2.900 προσλήψεις
  • Συνοριοφύλακες, δομές υποδοχής, Υπήρεσία Ασύλου – 1.700 προσλήψεις
  • Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας – 2.500 προσλήψεις
  • Ειδική Αγωγή – 4.500 προσλήψεις
  • Γενική Παιδεία – 10.500 προσλήψεις σε βάθος διετίας

Αναλυτικά η συνέντευξη του υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου στον ΣΚΑΙ

Η Ελλάδα επαγρυπνά και είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κατάσταση με ενότητα και αποφασιστικότητα, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΙ, και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ως ηγέτης όλων των Ελλήνων, θα ζητήσει τη στήριξη των Ευρωπαίων και θα καταγγείλει τη συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία είναι παράνομη κι επιθετική και δεν έχει καμία σχέση με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

Αναφερόμενος στον προγραμματισμό του Υπουργείου Εσωτερικών για τις προσλήψεις, είπε:

ότι θα τηρηθεί ο κανόνας 1:1 και με 2.300 αποχωρήσεις το 2018-2019 έχουν προγραμματισθεί 19.700 προσλήψεις με προτεραιότητα στους τομείς της παιδείας, της υγείας και της ασφάλειας. Επίσης εκτός του κανόνα 1:1 και σε συμφωνία με την τρόικα, την ίδια περίοδο γίνονται περί τις 8.000 προσλήψεις στους ΟΤΑ, που οικονομικά καλύπτονται από τα ανταποδοτικά τέλη, 2.900 προσλήψεις για τη συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», 1.700 συνοριοφύλακες, 2.500 σε υγειονομικό προσωπικό, 4.500 στην Ειδική Αγωγή και 5.250 στην Παιδεία στην οποία ο αριθμός θα είναι ίδιος και το επόμενο έτος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments