Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ενημέρωσε τον Τζέφρι Πάιατ για τις τουρκικές προκλήσεις εν όψει της συνάντησης με Τραμπ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ενημέρωσε τον Τζέφρι Πάιατ για τις τουρκικές προκλήσεις εν όψει της συνάντησης με Τραμπ
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Αμερικανό Πρέσβη λίγες εβδομάδες πριν την συνάντηση του με τον Ντόναλντ Τραμπ - Ξεκάθαρη στήριξη στην Ελλάδα από τον Τζέφρι Πάιατ.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, στο Μαξίμου, εν όψει του ταξιδιού του στις ΗΠΑ, από τις 6 έως τις 8 Ιανουαρίου 2020. Η συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ θα γίνει στις 7 Ιανουαρίου στον Λευκό Οίκο, ενώ στις 6 Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός θα παραστεί στην τελετή της ομογένειας για τον αγιασμό των υδάτων στο Τάρπον Σπρινγκς της Φλώριδα.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, στη διάρκεια της συνάντησης με τον Αμερικανό πρέσβη συζητήθηκε επίσης το περιεχόμενο των επιστολών που έστειλε η Ελλάδα στον γενικό γραμματέα και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλυσε στον πρεσβευτή των ΗΠΑ τις ελληνικές θέσεις ως αποτέλεσμα των προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας. Να υπενθυμίσουμε ότι το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει χαρακτηρίσει το μνημόνιο μεταξύ Τουρκίας – Λιβύης “προκλητική ενέργεια”.

Όσον αφορά την επικείμενη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Αμερικανός Πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, πιστεύει ότι είναι σαφές μήνυμα για την αυξανόμενη σημασία της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον ως πυλώνα σταθερότητας σε αυτή την κρίσιμη και δύσκολη περιοχή, καθώς και τη δέσμευση των ΗΠΑ να υποστηρίξουν την πλήρη οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας. Ο Τζέφρι Πάιατ τάχθηκε, λοιπόν, ξεκάθαρα υπέρ της Ελλάδας και έδωσε το στίγμα για την θέση των ΗΠΑ και την επικείμενη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό Πρόεδρο.

Συγκεκριμένα ο Τζέφρι Πάιατ έγραψε σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter:

“Εξαιρετική συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας προκειμένου να συζητήσουμε το ταξίδι του στις 7 Ιανουαρίου για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ένα σαφές μήνυμα για την αυξανόμενη σημασία της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον ως πυλώνα σταθερότητας σε αυτή την κρίσιμη και περίπλοκη περιοχή και τη δέσμευσή μας να υποστηρίξουμε την πλήρη οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας“.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments