Τεχνολογία

Έρχεται πολύ σημαντική αλλαγή στο Youtube

Έρχεται πολύ σημαντική αλλαγή στο Youtube
Η διάσημη πλατφόρμα προχωρά σε μεγάλες αλλαγές προφυλάσσοντας από κακόβουλα βίντεο που προσβάλλουν και αποτελούν απειλή για τους χρήστες.

To youtube φιλοξενεί δισεκατομμύρια βίντεο κάθε περιεχομένο. Οι ιδιοκτήτες της διάσημης πλατφόρμας προβαίνουν σταδιακά σε διορθώσεις αποβάλλοντας βίντεο που μπορούν με ρατσιστικό ή σεξουαλικό περιεχόμενο και σκοπό έχουν να προσβάλλουν χρήστες και συλλογικές ομάδες. Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο, ένας δημοφιλής χρήστης της πλατφόρμας ανέφερε ότι μπήκε στο στόχαστρο ενός άλλου χρήστη καταγγέλλοντας κακοποιητική συμπεριφορά.

Εκείνη την εποχή το YouTube είχε αναφέρει πως κανένας από τους κανόνες του δεν είχε παραβιαστεί ωστόσο, σήμερα, η πλατφόρμα έχει διαγράψει πολλά από τα επίμαχα βίντεο. Ως αποτέλεσμα των νέων πολιτικών, το YouTube, που ανήκει στην Google, εξέτασε τη λήψη μέτρων ενάντια σε βίντεο όπου ο Ντόναλντ Τραμπ αποκαλεί «Ποκαχόντας» τη γερουσιάστρια των Δημοκρατικών Ελίζαμπεθ Γουόρεν ώστε να τη χλευάσει για δηλώσεις με τις οποίες υποστήριζε ότι κατάγεται από τους αυτόχθονες των ΗΠΑ. Ωστόσο αποφασίστηκε ότι πρόθεση του Αμερικανού προέδρου ήταν να κερδίσει την εύνοια των ψηφοφόρων και όχι να επιτεθεί στην αντίπαλό του για την καταγωγή της και έτσι τα βίντεο θα παραμείνουν στην πλατφόρμα. 

Με την υιοθέτηση των νέων πολιτικών, το YouTube απαγορεύει πλέον τις απειλές και τα υπονοούμενα για βίαια συμπεριφορά, την προσομοίωση της βίας έναντι κάποιου αλλά και τις κακόβουλες προσβολές για τη φυλή, την ταυτότητα φύλου ή τη σεξουαλικότητα κάποιου. Το YouTube υποστηρίζει ότι η νέα του πολιτική αφορά όλους, πολιτικούς, δημοφιλείς χρήστες της πλατφόρμας και κοινό. Οι δημιουργοί των βίντεο που παραβιάζουν τους κανόνες θα χάσουν την δυνατότητα να κερδίζουν χρήματα από τις διαφημίσεις, ενώ θα κινδυνεύουν με τη διαγραφή των βίντεο ή ακόμα και του καναλιού τους.

Η εταιρεία ωστόσο αναφέρει ότι θα υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις στα πλαίσια της σάτιρας, της κωμωδίας σταντ απ ή της μουσικής. Εκπρόσωπος του YouTube ανέφερε στο BBC πως οι καταγγελίες των χρηστών θα εξετάζονται μία προς μία και το γενικότερο πλαίσιο του κάθε βίντεο θα λαμβάνεται υπόψιν. Ωστόσο γίνεται ξεκάθαρο ότι κανείς δεν θα μπορεί να προσβάλει κάποιον και να ισχυρισθεί στη συνέχεια ότι «έκανε πλάκα». Παράλληλα διευκρίνισε ότι για τα νέα μέτρα το YouTube ήρθε σε επαφή με δεξαμενές σκέψεις, δημιουργούς βίντεο και υπαλλήλους της Google ενώ υποστήριξε ότι δεν πιστεύει πως τα μέτρα αυτά θα περιορίσουν την ελευθερία της έκφρασης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments