Διεθνή

Μπόρις Τζόνσον: Brexit μέχρι τις 31 Ιανουαρίου χωρίς “αν”, “αλλά” και “ίσως”

Μπόρις Τζόνσον: Brexit μέχρι τις 31 Ιανουαρίου  χωρίς “αν”, “αλλά” και “ίσως”
Μπόρις Τζόνσον: Ο Βρετανός πρωθυπουργός, μετά τον θρίαμβο στις εκλογές, διαβεβαίωσε ότι το Brexit θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

Μπόρις Τζόνσον: Πανέτοιμος να προχωρήσει στην υλοποίηση του Brexit, μετά και την ευρεία επικράτηση του στις βρετανικές εκλογές, δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον λίγο μετά τις 9.00 το πρωί της Παρασκευής, μετά τη σαρωτική νίκη των Συντηρητικών την Πέμπτη (12/12). Ο Βρετανός πρωθυπουργός, μιλώντας στο κοινό των υποστηρικτών των Τόρις που τον καταχειροκρότησαν, τους συνεχάρη επειδή βοήθησαν να αποκτήσει το κόμμα τους τη μεγαλύτερη πλειοψηφία του από τη δεκαετία του ’80.

«Τα καταφέραμε», ανέφερε με θριαμβευτικό ύφος ο Μπόρις Τζόνσον, τονίζοντας ότι η Βρετανία θα μπορέσει τώρα να «φέρει εις πέρας το Brexit», που πλέον είναι η «αδιάψευστη, αδιαμφισβήτητη» απόφαση του βρετανικού λαού. Όπως τόνισε ο Τζόνσον, το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών βάζει τέλος στην απειλή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος. Ο Βρετανός πρωθυπουργός μάλιστα έστειλε μήνυμα και σε έναν διάσημο ακτιβιστή κατά του Brexit, ο οποίος διαδηλώνει καθημερινά στο Ουέστμινστερ, ότι έφτασε η ώρα να… αφήσει κάτω το μεγάφωνό του. Όπως υπογράμμισε, το Brexit θα έχει γίνει μέχρι τις 31 Γενάρη «χωρίς αν, αλλά και ίσως».

Απευθυνόμενος στους πολίτες της χώρας του που ψήφισαν για πρώτη φορά Συντηρητικούς, ο Μπόρις Τζόνσον τους ευχαρίστησε και ανέφερε με συγκίνηση ότι δεν θα θεωρήσει ποτέ δεδομένη την στήριξή τους. Επίσης δεσμεύθηκε ότι θα υλοποιήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

O Βρετανός πρωθυπουργός εμφανίστηκε ενωτικός στην ομιλία του, τονίζοντας ότι οι Τόρις, φέρνοντας αλλαγές στη χώρα, πρέπει και οι ίδιοι να αλλάξουν και να αναγνωρίσουν την εντυπωσιακή πραγματικότητα ότι πλέον εκπροσωπούν ολόκληρο το έθνος. «Με αυτήν την ιστορική εντολή από το λαό πρέπει να ανταποκριθούμε στην πρόκληση και στις προσδοκίες του κόσμου», υπογράμμισε. «Ας ξεμπερδεύουμε με το Brexit, αλλά πρώτα, φίλοι μου, ας φάμε πρωινό» είπε χαμογελαστός ο πληθωρικός πολιτικός, κλείνοντας την ομιλία του, μετά από μια αναμφίβολα επεισοδιακή βραδιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments