Ελλάδα

Τόγκο: Αυτά είναι τα πρώτα λόγια του Έλληνα ναυτικού μετά την απελευθέρωση

Τόγκο: Αυτά είναι τα πρώτα λόγια του Έλληνα ναυτικού μετά την απελευθέρωση
Τόγκο: Αίσιο τέλος είχε περιπέτεια του 20χρονου Έλληνα ναυτικού που έπεσε θύμα πειρατείας στο ελληνόκτητο πλοίο "Elka Aristotle", στο Τόγκο.

Τόγκο: Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση της απαγωγής του Έλληνα ναυτικού από πειρατές στις 4 Νοεμβρίου από το Τόγκο. Ο 20χρονος δόκιμος μηχανικός αφέθηκε ελεύθερος μαζί με άλλα τρία άτομα μέλη του πληρώματος του ελληνόκτητου τάνκερ, ύστερα από 39 ημέρες ομηρίας.

Ο πατέρας του, κ. Θεόδωρος Γκιάτης, μιλώντας στο pagenews.gr εξήγησε ότι ενημερώθηκε από τους αρμόδιους της εταιρείας του πλοίου “Elka Aristotle” και του υπουργείου εξωτερικών ότι το παιδί του αφέθηκε ελεύθερο από τους πειρατές που το είχαν απαγάγει στις 4 Νοεμβρίου.

«Είμαστε όλοι ευτυχισμένοι, η αγωνία μας και ο πόνος μας σταμάτησαν όταν μας τηλεφώνησαν πως το παιδί αφέθηκε ελεύθερο. Δεν έχουμε ακόμη επικοινωνήσει μαζί του γιατί υπάρχουν ακόμη κάποια διαδικαστικά που πρέπει να γίνουν. Ενώ αναμένουμε να βγει και η visa που χρειάζεται πράγμα που ίσως καθυστερήσει λίγο. Περιμένουμε να έρθει και να τον σφίξουμε στην αγκαλιά μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Όλα τελείωσαν μπαμπά»

Ο πατέρας του 20χρονου ναυτικού επικοινώνησε αργότερα με τον γιο του και σήμερα στο ραδιόφωνο «Θέμα 104,6» αποκάλυψε ποια ήταν τα πρώτα λόγια του παιδιού του μετά την απελευθέρωσή του. «Όλα τελείωσαν μπαμπά, τώρα θα δούμε πότε θα φύγω από εδώ», είπε ο νεαρός, στην πρώτη τους επικοινωνία. Ο πατέρας του Δημήτρη μάλιστα δεν έκρυψε πως η οικογένεια ευχαριστεί τον Θεό για τη σωτηρία του παιδιού τους.

Ακόμη δεν είναι γνωστό πότε θα μπορέσει ο να γυρίσει στην Ελλάδα από το Τόγκο. Ο πατέρας του είπε πως δεν αποκλείεται ακόμη και σήμερα θα δοθεί το «πράσινο» φως για την επιστροφή του. Εκείνος βρίσκεται στο Μεσολόγγι, όπου μένει η οικογένεια και περιμένει να τον ενημερώσουν για το πότε θα γυρίσει στην Ελλάδα, ώστε να έρθει στην Αθήνα για να τον υποδεχτεί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments