Ελλάδα

Λάρισα: Στήνουν μπλόκα οι αγρότες

Λάρισα: Στήνουν μπλόκα οι αγρότες
Λάρισα: Σε μπλόκα στις εθνικές οδούς προς το τέλος Ιανουαρίου αλλά και συλλαλητήριο κατά την διάρκεια της έκθεσης Agrotica στην Θεσσαλονίκη, προχωρούν οι αγρότες της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Λάρισα: Απόφαση για συντονισμένες πανελλαδικές κινητοποιήσεις μετά τις γιορτές, με προσανατολισμό την δημιουργία μπλόκων στο τέλος Ιανουαρίου, πήραν οι αγρότες που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν στην Νίκαια της Λάρισας.

Οι αγρότες αποφάσισαν επίσης να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο με τρακτέρ και στην έκθεση της Agrotica στη Θεσσαλονίκη στις αρχές Φεβρουαρίου, στα πλαίσια ενός προγράμματος κινητοποιήσεων που συζήτησαν σήμερα.

Στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων συζητήθηκαν συνολικά τα αιτήματα των αγροτών που διεκδικούν από το υπουργείο, ενώ επικεντρώθηκαν στο θέμα της τιμής του πετρελαίου, στο κόστος παραγωγής, αλλά και στο θέμα της τιμής των προϊόντων τους. Στην σύσκεψη συμμετείχαν Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές του Δεκέμβρη αγρότες της Θεσσαλίας έβγαλαν τα τρακτέρ στους δρόμους, δημιουργώντας μπλόκα στον κόμβο του Πλατυκάμπου και στα Φάρσαλα. Στα βασικά αιτήματα τους περιλαμβάνονταν, το κόστος παραγωγής, οι τιμές στα αγροτικά προϊόντα, οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ. Ενώ, στην ίδια κίνηση είχαν προχωρήσει και οι αγρότες της Καρδίτσας. Στον κόμβο Ε65 συγκεντρώθηκαν με τα ίδια αιτήματα και καλώντας σε «ενωτικό κάλεσμα αγώνα σε όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους που πλήττονται από τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων και θέλουν να παλέψουν για το δίκιο τους».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments