Πολιτισμός

ΕΛΣΤΑΤ: Αυτά είναι τα πρώτα σε επισκεψιμότητα Μουσεία στην Ελλάδα για το 2019

ΕΛΣΤΑΤ: Αυτά είναι τα πρώτα σε επισκεψιμότητα Μουσεία στην Ελλάδα για το 2019
ΕΛΣΤΑΤ: Τα πέντε μουσεία που είχαν τους περισσότερους επισκέπτες το 2019 γνωστοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Αύξηση στους αρχαιολογικούς χώρους όπως και στις εισπράξεις.

ΕΛΣΤΑΤ: Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το πρώτο οχτάμηνο του 2019 οι επισκέπτες ελεύθερης εισόδου μειώθηκαν κατά 0,8% και οι εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 28,2%. Συνολικά, παρατηρείται αύξηση κατά 5,4% στους επισκέπτες όλων των μουσείων και κατά 3,8% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου, ενώ οι εισπράξεις αυξήθηκαν 29,3%. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στους αρχαιολογικούς χώρους σημειώθηκε αύξηση του αριθμού των επισκεπτών κατά 2,5%, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου παρουσίασε μείωση 6,5%. Την ίδια ώρα οι εισπράξεις παρουσίασαν αύξηση 9,4%.

Τα πρώτα σε επισκεψιμότητα μουσεία:

  • Μουσείο Ακρόπολης
  • Μουσείο Ηρακλείου Κρήτης
  • Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείου
  •  Μουσείο Δελφών
  •  Παλάτι Ιπποτών στη Ρόδο

Οι πρώτοι σε επισκεψιμότητα αρχαιολογικοί χώροι είναι:

  • Ακρόπολη Αθηνών
  • Κνωσσός
  • Επίδαυρος
  • Λίνδος
  • Μυκήνες

Μουσείο Μπενάκη: Ο Μυκηναϊκός πολιτισμός μέσα από 151 εκθέματα

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και το Μουσείο Μπενάκη εγκαινιάζουν σήμερα, Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου στις 20:00 η ώρα την αρχαιολογική έκθεση «Από τον κόσμο του Ομήρου. Τήνος και Κυκλάδες στη Μυκηναϊκή εποχή», στο Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς 138. Η έκθεση αποτελεί σημαντικό σταθμό στην ανάδειξη αυτής της περιόδου, ρίχνοντας φως σε άγνωστες όψεις του κυκλαδικού παρελθόντος. Εκατόν πενήντα ένα επιλεγμένα αντικείμενα, αντιπροσωπευτικά έργα κεραμικής, μεταλλοτεχνίας, μικροτεχνίας, ειδωλοπλαστικής, κοσμηματοποιίας, συγκεντρώνονται για πρώτη φορά και αποκαλύπτουν στο κοινό μια ολοκληρωμένη εικόνα του Μυκηναϊκού πολιτισμού στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων.

Την αφήγηση, πλαισιωμένη από οπτικοακουστικές παραγωγές, συνθέτουν ενότητες μέσα από τις οποίες ξεδιπλώνονται βασικοί άξονες της ζωής των ανθρώπων της εποχής, όπως ο καθημερινός βίος, η λατρεία, τα ταφικά έθιμα, ο πόλεμος. Αναδεικνύονται έτσι όψεις της θαυμαστής παρακαταθήκης των Μυκηναίων, οι οποίοι αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, την Ιλιάδα και την Οδύσσεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments