Διεθνή

Κίνα: Τουλάχιστον 14 νεκροί από έκρηξη αερίου σε ορυχείο

Κίνα: Τουλάχιστον 14 νεκροί από έκρηξη αερίου σε ορυχείο
Κίνα: Τουλάχιστον 14 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους σε έκρηξη αερίου στις στοές ορυχείου άνθρακα σε επαρχία της νοτιοδυτικής Κίνας, ενώ άλλοι δύο εργαζόμενοι παγιδεύτηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών Αρχών.

Κίνα: Η έκρηξη έγινε νωρίς το πρωί σε ανθρακωρυχείο στην Γκουανγκλόνγκ, στην κομητεία Ανλόνγκ, στην επαρχία Γκουιτζού, ενώ στις στοές βρίσκονταν 23 εργαζόμενοι, οι 7 από τους οποίους ανασύρθηκαν σώοι στην επιφάνεια. Όμως δύο άλλοι παραμένουν παγιδευμένοι υπογείως. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης.

Το δυστύχημα σημειώθηκε μερικές ημέρες μετά την πλημμύρα σε στοές ανθρακωρυχείου στη γειτονική επαρχία Σετσουάν, η οποία στοίχισε τη ζωή σε πέντε εργαζόμενους και παγίδευσε άλλους 13. Η εξόρυξη του άνθρακα έχει εξαιρετικά βαρύ τίμημα σε ανθρώπινες ζωές στην Κίνα, όπου ο συγκεκριμένος πόρος παραμένει μακράν του δεύτερου η κυριότερη πηγή ενέργειας.

Τον Νοέμβριο, τουλάχιστον 15 ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν σε έκρηξη αερίου στις στοές μιας εγκατάστασης στην επαρχία Σανσί (βόρεια). Οι αρχές έκαναν λόγο τότε για «παράνομη» δραστηριότητα στο συγκεκριμένο ορυχείο.

Δεκαπέντε ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν σε έκρηξη αερίου σε στοά ορυχείου στην επαρχία Σανσί (βόρεια), μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην πόλη Πινγκγιάο, ενώ στις στοές εργάζονταν 35 ανθρακωρύχοι, ανέφερε το πρακτορείο. Έντεκα εξ αυτών κατάφεραν να διαφύγουν, ενώ οι τραυματίες νοσηλεύτηκαν σε σταθερή κατάσταση σε νοσοκομείο. Τα δυστυχήματα είναι συχνά στα ανθρακωρυχεία της Κίνας: 21 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους τον Οκτώβριο του 2018 στη Σαντόνγκ (ανατολικά), άλλοι τουλάχιστον 59 τον Δεκέμβριο του 2016 στις επαρχίες Εσωτερική Μογγολία (βόρεια) και Χαϊλοτζιάνγκ (βορειοανατολικά).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments