Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ
Στην Φρανκφούρτη μεταβαίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου το απόγευμα θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ.

Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία, το τραπεζικό σύστημα, οι στόχοι του Προύπολογισμού του επόμενου έτους που θα ψηφιστεί την Τετάρτη στη Βουλή, αλλά και η προοπτική μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων από τον επόμενο χρόνο θα είναι το αντικείμενο συζήτησης που θα έχει το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  στη Φρανκφούρτη με τη νέα Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ. Η κυρία Λαγκάρντ όταν ήταν στη θέση του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με δηλώσεις της είχε υποστηρίξει τη χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων για την Ελλάδα και μάλιστα είχε συστήσει πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 1,5% του ΑΕΠ, αντί για 3,5% που προβλέπεται σήμερα.

Η Αθήνα εκτιμά ότι η κυρία Λαγκάρντ θα εξακολουθεί να έχει τις ίδιες απόψεις και από τη νέα της θέση ως επικεφαλής της Ευρωπαίκής Κεντρικής Τράπεζας. Η ίδια μάλιστα πριν από λίγες ημέρες είχε αναφέρει ότι ενημερώνεται για τις εξελίξεις στην Ελλάδα όπου παρακολουθεί την πορεί της οικονομίας και μάλιστα δήλωνε ικανοποιημένη από την πρόοδο που έχει τόσο στη δημοσιονομική της θέση, όσο και στο μέτωπο της ανάπτυξης. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα συνοδεύουν στην έδρα της ΕΚΤ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο αρμόδιος για τις τράπεζες υφυπουργός Γιώργος Ζαβός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments