Οικονομία

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Έδωσε το «οκ» στο deal της Blackstone με την ξενοδοχειακή αλυσίδα Louis

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Έδωσε το «οκ» στο deal της Blackstone με την ξενοδοχειακή αλυσίδα Louis
Επιτροπή Ανταγωνισμού: Το τελευταίο εμπόδιο "κάμφθηκε" αποτέλεσμα η ξενοδοχειακή αλυσίδα Louis να περάσει οριστικά στα χέρια της Blackstone Group Inc.

Επιτροπή Ανταγωνισμού: «Happy End» είχε η εξαγορά των πέντε ξενοδοχείων της αλυσίδας Louis στην Blackstone Group Inc μέσω της «Leonidas Holdco S.A.r.l», καθώς η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε την μεταβίβαση του ποσού των 178,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τις ξενοδοχειακές μονάδες της εταιρείας «ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΛΟΥΗΣ ΑΕ» «Louis Zante Beach», «Louis Grand Hotel Glyfada», «Louis Corcyra Beach», «Louis Plagos Beach» και «Louis Creta Princess».

Σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν «με την απόφαση της η Επιτροπή έκρινε ότι η συγκέντρωση, η οποία αναφέρεται στην ευρύτερη αγορά παροχής ξενοδοχειακών υπηρεσιών, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις αγορές στις οποίες αφορά».

Για τον ελληνικό τουρισμό, η εν λόγω συμφωνία αποτελεί μία ακόμη «ψήφο» εμπιστοσύνης από ξένα κεφάλαια στον ελληνικό τουρισμό και τη δυναμική του, πολλώ δε μάλλον όταν αυτά συνδέονται με έναν από τα πιο «δυνατά» επενδυτικά ονόματα στον κόσμο. Μάλιστα ακριβώς με αυτό το δεδομένο, φαίνεται ότι ανοίγει η «πόρτα» και σε άλλους επενδυτές, δεδομένου ότι η χώρα μας μπαίνει στο επίκεντρο του διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος. Επιπλέον, από την στιγμή που στη συμφωνία περιλαμβάνεται η περαιτέρω αναβάθμιση των συγκεκριμένων ξενοδοχείων, αυτό συνεπάγεται ενίσχυση του ποιοτικού τουρισμού, εσόδων και επακόλουθη οικονομική ενίσχυση των τοπικών οικονομιών.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments