Αθλητισμός

Ζεσουάλδο Φερέιρα: Στον πάγκο της Σάντος ο Πορτογάλος τεχνικός

Ζεσουάλδο Φερέιρα: Στον πάγκο της Σάντος ο Πορτογάλος τεχνικός
Ζεσουάλδο Φερέιρα: Το "τιμόνι" της Σάντος ως το τέλος του 2020 ανέλαβε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Ζεσουάλδο Φερέιρα: Ο Πορτογάλος, άλλοτε προπονητής του Παναθηναϊκού, είναι με κάθε επισημότητα ο νέος τεχνικός της Σάντος, αναλαμβάνοντας τη θέση που έμεινε κενή μετά την παραίτηση του Χόρχε Σαμπάολι. Ο 73χρονος θα μετακομίσει στην άλλη μεριά του Ατλαντικού για πρώτη φορά στην καριέρα του. Τελευταία του ομάδα ήταν η Αλ – Σαντ στο Κατάρ. Η Σάντος ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στη Βραζιλία στη δεύτερη θέση, στο -16 από την πρωταθλήτρια Φλαμένγκο με απολογισμό 22 νίκες, δέκα ισοπαλίες και οκτώ ήττες.

“Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είναι ο νέος προπονητής της Σάντος. Ο Πορτογάλος συμφώνησε με την ομάδα μέχρι το τέλος του 2020. Καλώς ήρθες, δάσκαλε” αναφέρει η ανακοίνωση της βραζιλιάνικης ομάδας.

Ο Φερέιρα έχει δουλέψει στο παρελθόν σε πολλές ομάδες όπως η Μπενφίκα, η Μπράγκα, η Μποαβίστα, η Πόρτο, η Μάλαγα, η Σπόρτινγκ και η Ζάμαλεκ, ενώ μέχρι πρότινος ήταν στην Αλ Σαντ του Κατάρ. Στην Ελλάδα είναι γνωστός από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο συνεργάστηκε από το 2010 μέχρι τον Νοέμβριο του 2012. Ήταν βοηθός προπονητή στη Εθνική Πορτογαλίας την δεκαετία του 1990 (1990-1999).

Από το 1981 έως το 1996 εργάσθηκε χωρίς κάποια αξιόλογη επιτυχία σε Ρίο Μαιόρ, Τορένσε, Ακαδέμικα, Ατλέτικο, Αμαδόρα και Ραμπάτ. Από το 2000 μέχρι το 2002 βρέθηκε σε Αλβέρκα και Μπενφίκα. Από το 2003 έως το 2006 στην Μπράγκα, η οποία πριν την έλευση του βρίσκονταν κοντά στην ζώνη του υποβιβασμού αλλά χάρη στις ικανότητές του βελτιώθηκε σημαντικά, με αποτέλεσμα να μάχεται για τον εγχώριο τίτλο όλες τις χρονιές και να παίρνει το εισιτήριο για την έξοδό της στην Ευρώπη. Αποτέλεσμα αυτών των πορειών ήταν η προσφορά συμβολαίου από την Πόρτο, το οποίο και ο Φερέιρα αποδέχτηκε.

Η Πόρτο με ποδοσφαιριστές στη σύνθεσή της όπως οι Κουαρέσμα, Ασουνσάο, Πέπε, Άντερσον, Λισάντρο Λόπες και Ραούλ Μεϊρέλες τερμάτισε την πρώτη σεζόν (2006-2007) με μόλις ένα βαθμό πίσω από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας και με δύο από την Μπενφίκα ενώ στο Champions League αποκλείστηκε από την Τσέλσι. Την επόμενη σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα με 20 βαθμούς διαφορά από την Σπόρτιγκ. Κάπως έτσι, σήκωσε και τον πρώτο τίτλο στην καριέρα του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments